Anna konyhája

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, só, őrölt bors, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt római kömény, 1 kg paradicsom, 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kisebb bébi cukkini, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 db tojás, Elkészítése: A paradicsom… Tovább »

Morzsasüti-szilvás crumble

Hozzávalók: ( 6 db szuflé  vagy egy piteforma ) 60 dkg szilva, 1/2 őrölt tk fahéj, A morzsához: 10 dkg liszt, 5 dkg őrölt mandula, 6 dkg vaj + a forma kikenéséhez, 5 dkg cukor, Elkészítése: Egy kevés vajat felolvasztok, és szilikon ecsettel mindegyik formát kikenem. A megmosott szilvát kimagozom, kisebb darabokra vágom, majd a… Tovább »

Almabundás pulykamell

Hozzávalók: 60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé, 3 db alma, 4 tojás, 10 dkg liszt + a hús forgatásához, 1 dl tej, só, olaj a sütéshez, Köret: Párolt rizs és szilva csatni, Elkészítése: A mellfiléből kb 1 cm vastag érméket vágok. Fólia között enyhén kiklopfolom, besózom és állni hagyom. Az almát megtisztítom a magházát kivágom és… Tovább »

Szilva csatni (chutney )

Hozzávalók: 60 dkg szilva, 4 gerezd fokhagyma, 1 fej lila hagyma, 2 kk rozmaring, 1 kk fahéj, 2 kk csili, 1 pici só, 1 ek nádcukor, 1 öntet balzsamecet, 1/2 dl víz, 1 kk gyömbér, Elkészítése: A szilvákat megmosom, kimagozom és felaprítom. Egy fazékba teszem. A fokhagymákat rászeletelem a szilvára, hozzáteszem a cukrot, a fűszereket,… Tovább »

Snidlinges, zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej vöröshagyma, 3 ek olaj, 30 dkg sárgarépa, 1 fej karalábé, 25-30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 nagy csokor snidling, 3 ek zsemlemorzsa, 10 dkg zsenge borsó,só, bors, Elkészítése: Az apóra kockázott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd hozzáadom a megtisztított és felkockázott sárgarépát és a karalábét. Tovább párolom, majd… Tovább »

Petrezselyem krémleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 ek olívaolaj, 40 dkg zeller és sárgarépa vegyesen, só, őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 nagy csokor petrezselyem, 1 dl főzőtejszín, 1 liter zöldség alaplé vagy víz, feltétnek: vékony szelet rozskenyér, olívaolaj, szeletelt sajt, Elkészítése: A finomra felszeletelt vöröshagymát kevés olívaolajon megfuttatok. Hozzáadom a megtisztított és apró kockákra felvágott zellert… Tovább »

Krémes csokifagylalt

Hozzávalók: 4 dl cukrozott sűrített tej, 2 dl tej, 2 dl habtejszín, 15 dkg 70 -os étcsokoládé, 2,5 dkg holland kakaópor, csipet só, 1 tk vaníliakivonat, 4 csapott teáskanál étk kukoricakeményítő, 3-4 ek víz, 1 marék kimagozott meggy, Elkészítése: Két adag sűrített tejet készítek. ( vagy 2 tubus a boltból ) A kakaóport és a… Tovább »

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók: 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal, A páchoz: 5 dl kaukázusi kefir, 1 ek só, 1 fej fokhagyma, 1 ek nádcukor, 1 el fűszerpaprika, olaj a sütéshez, A bundázáshoz: 20 dkg liszt, 1/2 tk só, 1 mk kakukkfű, 1 mk bazsalikom, 1 mk oregánó, 1 mk őrölt fekete bors,… Tovább »

Szedres sajttortafagylalt morzsával

          Hozzávalók: 2,5 dl habtejszín, 2,5 dl tej, 10 dkg natúr krémsajt, 10 dkg cukor, 6 tojássárgája, A szederszószhoz: ( vagy málna, eper… ) 20 dkg szeder, ízlés szerint cukor, ( 5 dkg ) A morzsához: 3 dkg nádcukor, 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 3 dkg darált mandula vagy mogyoró, Elkészítése: A szederszósz hozzávalóit… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!