Anna konyhája

Kacsamáj pástétom fekete fokhagymával

  Hozzávalók: 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva, 3 gerezd fehér fokhagyma, 2 gerezd fekete fokhagyma, 1 babérlevél,  1 ág friss kakukkfű , só,  bors, 15 dkg kacsazsír, Elkészítése: A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd… Tovább »

Káposztás kacsa

Hozzávalók: 1 db pecsenyekacsa, 75 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 tk csombor, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 tk majoránna, kevés cukor, Elkészítése: A megtisztított kacsa bőrét sűrűn bevagdosom. majd sóval, borssal és zúzott fokhagymával bedörzsölöm. A kacsa üregét is beszórom sóval, majoránnával, majd beleteszem a megtisztított vöröshagymát. Kacsasütőbe teszem… Tovább »

Részeges kakas

           Hozzávalók: 3 pár kakascomb, só, bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 ek olaj, 5 dl barna sör, 1 ek mustár, 1/2 dl konyak, 1 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt gyömbér, Burgonya tallérok: 40 dkg burgonya, kb 20 dkg liszt, só, 1 tojás, 3 dkg vaj, olaj a sütéshez, Elkészítése: A… Tovább »

Almabundás pulykamell

Hozzávalók: 60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé, 3 db alma, 4 tojás, 10 dkg liszt + a hús forgatásához, 1 dl tej, só, olaj a sütéshez, Köret: Párolt rizs és szilva csatni, Elkészítése: A mellfiléből kb 1 cm vastag érméket vágok. Fólia között enyhén kiklopfolom, besózom és állni hagyom. Az almát megtisztítom a magházát kivágom és… Tovább »

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók: 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal, A páchoz: 5 dl kaukázusi kefir, 1 ek só, 1 fej fokhagyma, 1 ek nádcukor, 1 el fűszerpaprika, olaj a sütéshez, A bundázáshoz: 20 dkg liszt, 1/2 tk só, 1 mk kakukkfű, 1 mk bazsalikom, 1 mk oregánó, 1 mk őrölt fekete bors,… Tovább »

Pulykacomb paradicsomszószban, sárgarépás rösztivel

Hozzávalók: 60 dkg pulykacombfilé, só, szárnyas fűszerkeverék, olaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 csokor petrezselyem, A sárgarépás burgonyalepényhez: 3 szál sárgarépa, 5-6 db  burgonya, kb 3 ek liszt, só, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, olaj, Elkészítése: A pulykacombot felszeletelem, sózom, fűszerezem és kevés olajon mindkét felét hirtelen elősütöm, majd aláöntöm a… Tovább »

Császárhúsos, sajtos csirkemell

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 30 dkg főtt, füstölt császárszalonna, 2 ek liszt, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg reszelt trapista sajt, 1 tojás, A kuszkuszhoz: 1 bögre kuszkusz, 2 bögre forrásban lévő víz, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöld csípős paprika, olaj, só Elkészítése:… Tovább »

Sajtszószos csirketekercs

Hozzávalók: 80 dkg csirke vagy pulykamellfilé, só, bors, 8 szelet bacon, 2 ek olaj, 4 dl tej, 30 dkg zöldfűszeres-tejszínes sajtkrém, 1 tk csípős mustár, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemlevél, Elkészítése: A mellfilét megmosom, szárazra törlöm és  8 egyforma szeletre vágom. Sózom, borsozom és 1-1 szelet baconnal körbetekerem. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat és körbepirítom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!