Anna konyhája

Málnás trifle /2

Hozzávalók a tésztához: Rétegenként 5-6 db babapiskóta, A mousseline-krémhez: 7,5 dl tej, 2 ek vaníliakivonat, 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dkg kukoricakeményítő, A chantilly-krémhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, 12,5 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, A rétegzéshez: 50 dkg málna, ( pár szép szem félretéve a díszítéshez… Tovább »

Mogyorós-csokis csiga

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 dl tejszín 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg mogyoró, Elkészítse: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba… Tovább »

Túrós crumble bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók: 6 dkg zabpehely, 10 dkg zabliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 ek nádcukor, 1 ek vanília kivonat, 6 dkg olvasztott vaj, + a forma kikenéséhez, 12 dkg túró, 30 dkg bogyós gyümölcs, ( nálam most eper és málna vegyesen ) 2 X 1 tk cukor, 1 tk keményítő, 1 ek citromlé, Elkészítése: A túrót villával… Tovább »

Japán palacsinta

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dkg finomliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 2 db tojásfehérje, 1 kk cukor,  csipet só, 2 teáskanál víz, 0.5 tk vaj (vagy olaj), Elkészítése: A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a vaníliával és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét keményre felverem a csipet sóval, majd lazán a tojásos masszába forgatom. Olajjal vékonyan kikenek egy felmelegített… Tovább »

Spanyol briós – ensaimada

Hozzávalók a tésztához: ( 4 db ) 30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, só, 4 dkg cukor, 1 tojás, 2 tk olaj, kb 1,2 dl langyos tej, A lekenéshez: 10 dkg olvasztott vaj, A töltelékhez tetszés szerint: vaníliás cukor,fahéjas cukor,lekvár,mogyorókrém, reszelt sajt….stb Elkészítése: A tejet egy tk cukorral meglangyosítom és belemorzsolva az élesztőt, pár perc… Tovább »

Lekváros táska omlós, leveles tésztából

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott zsír, A töltelékhez: sárgabarack és/vagy szilvalekvár, Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.  A pihent… Tovább »

Csokoládés-mandulás őzgerinc

Hozzávalók: ( 32 cm hosszú őzgerincformához ) 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 ek vaníliakivonat, 1/2 citrom reszelt héja, 5 dkg vaj, 5 tojásfehérje, 1 csipet só, 10 dkg reszelt 70 %-os étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, A bevonathoz: 10 dkg 70 %-os  ( karamella ízesítésű ) étcsokoládé,… Tovább »

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor frissen vágott kapor, 20-25 dkg juhtúró vagy tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 20 dkg húsos szalonna, Elkészítése: A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd… Tovább »

Darás-túrós szelet

Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 ek vaníliakivonat, 2 dl tejföl, 5 db tojás, 10 dkg búzadara, 1 citrom leve és reszelt héja, Elkészítése : Az áttört túrót a tejföllel elkeverem, hozzáadom a tojássárgáját a porcukrot, a vaníliát, majd a búzadarát is.  Ízlés szerint reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem .  A tojásfehérjét kemény habbá… Tovább »

Leveles, omlós kifli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott zsír, A töltelékhez: 2 tojásfehérje, 20-25 dkg darált dió vagy darált mák, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!