Anna konyhája

Habos mákfelfújt – liszt,-cukor,-tejmentes

    Hozzávalók: (2 főre ) 5 dkg darált mák, 2 dkg eritrit stevíával, 2 db tojás, 3 dkg vaj + a forma kikenéséhez, csipet só, Elkészítése:  A vajat megolvasztom. Két-három (mérettől függően ) szuflé formát kivajazok és hideg helyre teszem. A tojásokat szétválasztom, és a sárgáját kikeverem az eritrittel, csipet sóval és az olvasztott vajjal,… Tovább »

Málnás trifle /1

Hozzávalók: A tésztához :  babapiskóta, A málnapüréhez: 50 dkg málna, 2 ek cukor, A piskóta megkenéséhez: 1, 5 dl málnapüré, 1 ek citromlé, A fehér csokis málnakrémhez: 2 dl málnapüré, 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, A málnás zseléhez: 3 dl málnapüré, 3 db lapzselatin, (5 g )… Tovább »

Málnás joghurt-krém egyszerűen !

   Hozzávalók: ( 2-3 adag ) 1 nagy pohár natúr görög joghurt, ( 40 dkg ) 50 dkg málna vagy eper, ízlés szerint porcukor, fruktóz vagy eritrit steviával, 1/2 csomag dzsemfix, 1/2 citrom leve, Elkészítése: A málnából pár szép szemet félreteszek a díszítéshez. 25-30 dkg málnát összekeverek 2 dkg eritrittel és 1/4 csomag dzsemfixszel. Tűzre… Tovább »

Málnás trifle /2

Hozzávalók a tésztához: Rétegenként 5-6 db babapiskóta, A mousseline-krémhez: 7,5 dl tej, 2 ek vaníliakivonat, 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dkg kukoricakeményítő, A chantilly-krémhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, 12,5 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, A rétegzéshez: 50 dkg málna, ( pár szép szem félretéve a díszítéshez… Tovább »

Túrós kávémousse

Hozzávalók: (3 pohár ) 25 dkg túró, 2 ek natúr görög joghurt, 2 dl hideg habtejszín, 1-2 ek méz,, 1 ek instant kávé, 1/2 csomag zselatinfix, 1 csomag habfixáló, Elkészítése: A túrót áttöröm, hozzákeverem a mézet és a joghurtot, majd botmixerrel krémesre keverem. 1 ek forró vízben feloldom a kávét, majd a túrókrémbe keverem. A… Tovább »

Túró Rudi pohárkrém

Hozzávalók: 40 dkg orda vagy túró, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 2 csomag vaníliáscukor, 2 ek tejföl, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, Az öntethez: 10 dkg 70 %-os, karamellás étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kk étolaj, Elkészítése: Az ordát krumplinyomón áttöröm, hozzákeverem a tejfölt, a vaníliás cukrot és az édesítőszert, majd habosra keverem. A… Tovább »

Csokoládés-citromos pohárkrém

Hozzávalók: Házi csokipuding: 4 dkg keményítő, 4 dkg cukrozatlan kakaópor, 10 dkg cukor, 8 dl tej, 5 tojássárgája, 15 dkg 70 %-os étcsokoládé , 5 dkg vaj, Citromkrém: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 0,6 dl frissen facsart citromlé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkészítése:  A csokipudinghoz a keményítőt, a… Tovább »

Narancskrémes-túrós pohárkrém

Hozzávalók a morzsához:(kb 3 adag ) 10 dkg liszt, csipet só, 5 dkg vaj, 2,5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, A túrókrémhez: 25 dkg túró, 25 dkg natúr krémsajt, 3.4 ek porcukor, 1 ek vanília kivonat, 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, A narancskrémhez: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 1 dl… Tovább »

Orange curd – Narancskrém

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 1 dl frissen facsart narancslé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkésztítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a… Tovább »

Epres-joghurtos pohárkrém

Hozzávalók: 30 dkg sűrű, lecsöpögtetett görög joghurt, 30 dkg eper, 4 lapzselatin, 1/2 citrom leve, 2-3 ek eritrit steviával, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló,   Zselé réteghez: 3 dl eperlé, 1 csomag tortazselé, 1 ek eritrit steviával, Elkészítése: A lapzselatint hideg vízbe teszem, beáztatom. Az epret felaprítom, szűrőben lecsöpögtetem, a levét felfogom. Az eperlevet… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!