Anna konyhája

Burgonyafánk

Hozzávalók: 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya, kb 20 dkg liszt, 1 db tojás, 4 dkg margarin, 1,5 dkg élesztő, só, tej, Elkészítése: A burgonyafánkhoz a megtisztított és felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzöm. Krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Közben 2 ek langyos tejbe az élesztőt belemorzsolom, és pár perc alatt felfuttatom. Az áttört burgonyára rászórom… Tovább »

Mézes-mustáros csirkemell burgonyafánkkal

Hozzávalók a mézes csirkéhez: 2 db csirkemellfilé, só, bors, kakukkfű, 2 ek méz, 2 dkg vaj, A mustáros mártáshoz: 10 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1  tk, dijoni mustár, 2 babérlevél, 3 dl habtejszín, 1,5 dl száraz fehérbor, só, bors, A burgonyafánkhoz: 30 dkg C-típusú, lisztesebb burgonya, kb 20 dkg liszt, 1… Tovább »

Csokoládés-mandulás őzgerinc

Hozzávalók: ( 32 cm hosszú őzgerincformához ) 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 ek vaníliakivonat, 1/2 citrom reszelt héja, 5 dkg vaj, 5 tojásfehérje, 1 csipet só, 10 dkg reszelt 70 %-os étcsokoládé, 10 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, A bevonathoz: 10 dkg 70 %-os  ( karamella ízesítésű ) étcsokoládé,… Tovább »

Gombás-szalonnás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg császárszalonna, só, bors, olívaolaj, 1 db kaliforniai paprika, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt + egy kevés a tetejére,, 8 db tortilla lap, Elkészítése: Az újhagymát felkarikázom. A gombát egy szűrőbe teszem és folyóvíz alatt megmosom, majd lecsöpögtetem és felkockázom. Egy evőkanál olívaolajon a felkockázott szalonnát… Tovább »

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor frissen vágott kapor, 20-25 dkg juhtúró vagy tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 20 dkg húsos szalonna, Elkészítése: A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd… Tovább »

Darás-túrós szelet

Hozzávalók: 25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 1 ek vaníliakivonat, 2 dl tejföl, 5 db tojás, 10 dkg búzadara, 1 citrom leve és reszelt héja, Elkészítése : Az áttört túrót a tejföllel elkeverem, hozzáadom a tojássárgáját a porcukrot, a vaníliát, majd a búzadarát is.  Ízlés szerint reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítem .  A tojásfehérjét kemény habbá… Tovább »

Leveles, omlós kifli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott zsír, A töltelékhez: 2 tojásfehérje, 20-25 dkg darált dió vagy darált mák, 15 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral…. Tovább »

Brokkolis-cukkinis frittata

Hozzávalók: 1 zsemle vagy 2 szelet kenyér a héja nélkül, 2-2, 5 dl tej, 4 tojás, só, bors, 1 csokor aprított petrezselyem, 3 ek reszelt sajt, 1 kisebb brokkoli, 1 kisebb reszelt cukkini, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, Elkészítése: A brokkolit enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe dobom, a tűzről leveszem, majd pár perc után leszűröm…. Tovább »

Kínai húsgombóc kukoricás rizzsel

Hozzávalók a húsgombóchoz: 50-60 dkg darált sertéshús, 3-4 gerezd áttört fokhagyma, 1 tojás, 2 ek szezámmag, 1 kk reszelt gyömbér, só, bors, csipet csilipor, A raguhoz: 4 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 bébi cukkini, 3 db színes paprika, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek szójaszósz, 1 kk curry, ízlés szerint csilipor, 1 tk méz,… Tovább »

Kovászos-sajtos ropogós

Hozzávalók: 20 dkg kovász, 15 dkg félfogós liszt, 5 dkg rétesliszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém, 8 dkg vaj, 1/2 tojássárgája, ízlés szerint :só, bors, fűszerpaprika, a tetejére: 1/2 tojássárgája + tej, szezámmag, Elkészítése: A lisztet elmorzsolom a felkockázott vajjal, majd hozzáadom a sajtokat, a 1/2 tojássárgáját, a kovászt és a fűszereket…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!