Anna konyhája

Gesztenye-csoki mousse torta

A torta alaphoz: 20 dkg zabkeksz, 5 dkg pirított, durvára aprított mogyoró, 8 dkg vaj, A csokoládé mousse-hoz: 2 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 1 és 3/4 lapzselatin, 1,5 dl habtejszín hidegen, 1 csomag habfixáló,   A gesztenyemousse-hoz: 20 dkg natúr, cukrozatlan gesztenyepüré, 5 dkg nádcukor, 0,6 dl… Tovább »

Málnás trifle /1

Hozzávalók: A tésztához :  babapiskóta, A málnapüréhez: 50 dkg málna, 2 ek cukor, A piskóta megkenéséhez: 1, 5 dl málnapüré, 1 ek citromlé, A fehér csokis málnakrémhez: 2 dl málnapüré, 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, A málnás zseléhez: 3 dl málnapüré, 3 db lapzselatin, (5 g )… Tovább »

Töltött cukkini

      Hozzávalók: 2 db kisebb cukkini, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 szál felkockázott házi kolbász, 1 fej felkockázott vöröshagyma, 1 db felkockázott sárgarépa, 15-20 dkg felszeletelt gomba, 1/2 dl kuszkusz, 10 dkg apróra felkockázott sajt, Elkészítése: A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöm, és lefedve hagyom megduzzadni. A cukkinit meghámozom,… Tovább »

Málnás joghurt-krém egyszerűen !

   Hozzávalók: ( 2-3 adag ) 1 nagy pohár natúr görög joghurt, ( 40 dkg ) 50 dkg málna vagy eper, ízlés szerint porcukor, fruktóz vagy eritrit steviával, 1/2 csomag dzsemfix, 1/2 citrom leve, Elkészítése: A málnából pár szép szemet félreteszek a díszítéshez. 25-30 dkg málnát összekeverek 2 dkg eritrittel és 1/4 csomag dzsemfixszel. Tűzre… Tovább »

Málnás trifle /2

Hozzávalók a tésztához: Rétegenként 5-6 db babapiskóta, A mousseline-krémhez: 7,5 dl tej, 2 ek vaníliakivonat, 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dkg kukoricakeményítő, A chantilly-krémhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, 12,5 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, A rétegzéshez: 50 dkg málna, ( pár szép szem félretéve a díszítéshez… Tovább »

Csicseriborsó currys zöldségekkel

    Hozzávalók: 20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg vegyes zöldség, ( hagyma, sárgarépa, brokkoli, karalábé, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó,….. ) 1 tk currypor, só, bors, 1 csokor felaprított petrezselyem,  5 dkg vaj, Elkészítése: A csicseriborsót előző este bőséges, hideg vízbe beáztatom. Másnap leszűröm, és sós, szódabikarbónás vízben felteszem főni, amíg puha, de harapható lesz. A zöldségeket… Tovább »

Mogyorós-csokis csiga

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 dl tejszín 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg mogyoró, Elkészítse: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba… Tovább »

Túrós crumble bogyós gyümölcsökkel

Hozzávalók: 6 dkg zabpehely, 10 dkg zabliszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 ek nádcukor, 1 ek vanília kivonat, 6 dkg olvasztott vaj, + a forma kikenéséhez, 12 dkg túró, 30 dkg bogyós gyümölcs, ( nálam most eper és málna vegyesen ) 2 X 1 tk cukor, 1 tk keményítő, 1 ek citromlé, Elkészítése: A túrót villával… Tovább »

Káposztás-sajtos pite

Hozzávalók: 1/2 fej káposzta, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 3 tojás, 8 dkg liszt, sajt a tetejére, vaj a sütőforma aljába, Elkészítése: A megtisztított káposztát és a vöröshagymát durvára felaprítom, majd aprítóba teszem és felaprítom. Megsózom, majd fél óra állás után a felesleges levet kifacsarom. Hozzáadom a tojásokat és a lisztet, borssal ízesítem. Egy kb… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!