Anna konyhája

Kolbászos gombóc, lecsós öntettel

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 tojás, só, 50-60 dkg friss kolbászhús, Az öntethez: 1 fej vöröshagyma, olaj, 5 db kápia paprika, kb 3 dl sűrű paradicsomlé, 1 csokor petrezselyem, A burkoláshoz: 20 dkg sajt, Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, még melegen megpucolom, majd áttöröm.Megsózom, hozzáadom a lisztet és a tojásokat, majd összegyúrom.Fóliába… Tovább »

Pulykacomb paradicsomszószban, sárgarépás rösztivel

Hozzávalók: 60 dkg pulykacombfilé, só, szárnyas fűszerkeverék, olaj, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl sűrű paradicsomlé, 1 csokor petrezselyem, A sárgarépás burgonyalepényhez: 3 szál sárgarépa, 5-6 db  burgonya, kb 3 ek liszt, só, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, olaj, Elkészítése: A pulykacombot felszeletelem, sózom, fűszerezem és kevés olajon mindkét felét hirtelen elősütöm, majd aláöntöm a… Tovább »

Császárhúsos, sajtos csirkemell

Hozzávalók: 60 dkg csirkemellfilé, só, bors, olaj, 30 dkg főtt, füstölt császárszalonna, 2 ek liszt, 3 dl tej, 1 dl főzőtejszín, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 15 dkg reszelt trapista sajt, 1 tojás, A kuszkuszhoz: 1 bögre kuszkusz, 2 bögre forrásban lévő víz, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöld csípős paprika, olaj, só Elkészítése:… Tovább »

Barackos-túrós felfújt mandulával

Hozzávalók: 40 dkg túró, 6 dkg vaj, 10 dkg cukor + az edény szórásához, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja és leve, 3 tojás, 4 dkg liszt, 2 ek búzadara, kajszi vagy őszibarack, 2ek szeletelt mandula, Elkészítése: A túrót krémesre keverem 8 dkg cukorral, a tojások sárgájával és 4 dkg vajjal, majd ízesítem… Tovább »

Gyümölcsös túrófelfújt

Hozzávalók: 15 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg eritrit steviával, (1:4 ) 1 csomag sütőpor, 4 db tojás, 50 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 ek mascarpone, 1 citrom leve, 2 ek vaníliakivonat, 20 dkg bogyós gyümölcs, ( málna, meggy, ribizli… ) csipet só, olaj, Elkészítése: Egy tálban simára keverem a túrót a… Tovább »

A legegyszerűbb krumplis pogácsa

Hozzávalók: 30 dkg főtt, áttört, lisztes burgonya, 30 dkg margarin, 30 dkg liszt, só, 1 db tojás a lekenéshez, Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom, krumplinyomón áttöröm. Ha kihűlt megsózom, majd hozzáadom a lisztet, a margarint és összegyúrom. Ujjnyi vastagra kisodrom, a tetejét éles késsel rácsosra bevagdosom, a tojással lekenem, majd négyzetes darabokra vágom. Sütőfóliával… Tovább »

Sárgabarack pite

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 ek tej, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csipet só, 4-5 db finomra morzsolt babapiskóta, 60 dkg sárgabarack, 1 tojás a tészta lekenéséhez, Elkészítése: A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsolom, majd a tejjel, a cukorral, a sóval és a tojássárgájával tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom és 1 órára… Tovább »

Sajtszószos csirketekercs

Hozzávalók: 80 dkg csirke vagy pulykamellfilé, só, bors, 8 szelet bacon, 2 ek olaj, 4 dl tej, 30 dkg zöldfűszeres-tejszínes sajtkrém, 1 tk csípős mustár, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemlevél, Elkészítése: A mellfilét megmosom, szárazra törlöm és  8 egyforma szeletre vágom. Sózom, borsozom és 1-1 szelet baconnal körbetekerem. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat és körbepirítom… Tovább »

Csőben sült karfiol és brokkoli

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, só, bors, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dl főzőlé, 10 dkg reszelt sajt, 15-20 dkg felkockázott bacon, 5 db főtt tojás, Elkészítése: A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5… Tovább »

Zalai dödölle újhagymás gombaraguval

Hozzávalók a dödölléhez: 1 kg lisztes-öreg burgonya, só, rétesliszt-amennyit felvesz, ( kb 8 púpos evőkanál,) 2 ek sertészsír, Elkészítése: Egy vaslábasban felteszem főni a megtisztított, felkockázott burgonyát, annyi sós vízben, ami éppen ellepi. Amikor megpuhult krumplinyomóval pépesítem, majd annyi réteslisztet adok hozzá, amennyit felvesz. Tészta keménységűre keverem a tűzön addig, amíg a liszt is átfő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!