Anna konyhája

Kovászos lángos

Hozzávalók: 1 db közepes, héjában főtt, áttört burgonya, 10 -15 dkg aktív kovász, 30 dkg liszt, só, kb 1,5 dl a burgonya főzőleve, olaj a sütéshez Feltéthez: tejföl, áttört fokhagyma, reszelt sajt, Elkészítése: A megtisztított, felszeletelt burgonyát sós vízben puhára főzöm.Leszűröm, és a főzővizét félreteszem. A leszűrt burgonyát áttöröm, langyosra hűtöm. A kelesztőtálba teszem a… Tovább »

Egyszerű túrófánk

Hozzávalók: 60 dkg túró, 3 ek liszt, 3 ek zsemlemorzsa, 2 tojás, só, 1 ek vanília kivonat, 1 kk sütőpor, olaj a sütéshez, házi kajszibarack lekvár, Elkészítése: A hozzávalókat egy tálban simára keverem. Fél órát hideg helyen pihentetem, majd vizes kézzel diónyi gombócokat formázok, majd bő olajban , közepes hőfokon pirosra sütöm. Papírszalvétára kiszedem, lecsöpögtetem…. Tovább »

Szilvalekváros fonat

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 ek cukor, 5 dkg olvasztott margarin, só, 5 dkg olvasztott margarin a kenéshez, szilvalekvár, 1 felvert tojás a lekenéshez, Elkészítése: A langyos tejben felolvasztom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszt közepébe öntöm az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, megsózom… Tovább »

Kakaós palacsinta tejszínes túrókrémmel

  Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, 2 tk sütőpor, 1 ek  cukor, csipet só, 2 egész tojás, 3 dl tej + 2 dl szódavíz, 3 dkg olvasztott vaj,  olaj a palacsinta sütéshez, A töltelékhez: 25 dkg túró, 2 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, porcukor ízlés szerint, 1 kk vaníliakivonat,… Tovább »

Fokhagymás sült nyúl, zöldséges-hajdinás rizzsel

Hozzávalók: 1 egész nyúl, só, őrölt bors, 1 dl olaj, 1 csokor petrezselyemlevél, 1/2 citrom leve, 2 tk morzsolt majoránna, 2 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A megtisztított nyulat feldarabolom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. Az olajat összekeverem a citromlével , a felaprított petrezselyemlevéllel, a majoránnával és ráöntöm a nyúlra. Lefedem… Tovább »

Baconos-hagymás sült harcsafilé

Hozzávalók: 50-60 dkg harcsafilé, só, bors, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, bacon a sütőforma kibéleléséhez,, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj, A körethez: 6-8 db burgonya, Elkészítése: A körethez a burgonyákat megtisztítom, felkarikázom és sós vízben félig megfőzöm. A vizet azonnal leöntöm róla, hogy ne főljön tovább és félreteszem. A harcsát sűrűn beirdalom, sózom, borsozom,… Tovább »

Kelkáposzta főzelék /2

Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 4 db közepes burgonya, 4-5 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 kk őrölt köménymag, 1 kk őrölt pirospaprika, olaj, 2 ek liszt, 3-4 pár virsli, Elkészítése: A kelkáposztát megtisztítom, a külső leveleit eltávolítom, torzsáját kivágom és laskára vágom. A káposzta felét beleteszem egy nagy lábosba, félig felöntöm vízzel. A burgonyákat meghámozom,… Tovább »

Mákos-meggyes vargabéles

Hozzávalók: 25 dkg cérnametélt, 6 dl tej, csipet só, 4 dkg vaj, 20 dkg darált mák, 2 dl tej, 10 dkg cukor, 1 ek vanília kivonat, 2 tojássárgája, 2 ek cukor, 1 marék kimagozott meggy, 4 réteslap, 5 dkg olvasztott vaj a réteslapok lekenéséhez, A tetejére : porcukor vagy  meglangyosított méz, Elkészítése: A 6 dl… Tovább »

Csicsóka nudli sárgabarack lekvárral

Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, 20 dkg burgonya, só, 1 tojás sárgája, 2,5 dkg vaj vagy margarin liszt, amennyit felvesz, 1 ek. étolaj 5 ek zsemlemorzsa, Elkészítése: A csicsókát és a burgonyát alaposan megmosom és a héját eltávolítom. Sós vízben megfőzöm, majd krumplinyomón lazán megnyomva kifolyatom a fölösleges nedvességét, ( a csicsókának ) majd átpasszírozom magát … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!