Anna konyhája

Vadpástétom baconba csomagolva

Hozzávalók: 60 dkg vegyes vad belsőség ( máj, szív ) 10 dkg főtt tarja, 10 dkg füstölt szalonna, 2 közepes fel vöröshagyma, 1 ek paradicsompüré, 2 dl paradicsomlé, 2 db babérlevél, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, majoránna, 1 ek mustár, 1 tojás, 2-3 db főtt tojás, 1 csokor petrezselyem, 30 dkg szeletelt bacon, Elkészítése: A… Tovább »

Gombás-paradicsomos vaddisznóragu

Olajos páchoz: 10 szem őrölt bors, 1 kk őrölt majoránna, 1 kk kakukkfű, 10 szem őrölt borókabogyó, 1 ek mustár, 1 dl olaj, A hús bepácolása: A húst bepácolom, előkészítem : a húst megmosom, szárazra törlöm, kockákra vágom, összekeverem a  mustárral, megszórom a pácfűszerekkel, majd rácsorgatom az olajat, és összeforgatom.  2-3 napra, egy fedeles üvegtálba, a… Tovább »

Szarvassült gombamártással és burgonyafánkkal

Hozzávalók: (4-6 főre ) 80 dkg kicsontozott szarvasgerinc, 2 dl pácolaj, 50 dkg erdei gomba, 5 dkg szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 csokor petrezselyem, 2 dl száraz vörösbor, só, bors, Olajos páchoz: 10 szem őrölt bors, 1 kk őrölt majoránna, 1 kk kakukkfű, 10 szem őrölt borókabogyó, 1 ek mustár, 1 dl olaj, A… Tovább »

Vörösboros-gombás-borsós vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 kg vaddisznócomb, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej hagyma, 30-40 dkg lehetőleg erdei gomba, 15 dkg sárgarépa, 15dkg fehérrépa, 20 dkg tisztított zöldborsó, 3 dl száraz vörösbor, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 2 babérlevél, 3 gerezd fokhagyma, só Elkészítése: A húst ujjnyi vastag szeletekre vágom, és 1-2 napra bepácolom. Páclé… Tovább »

Vörösboros vaddisznóragu

    Hozzávalók: 1 kg vaddisznóhús (lapocka ) 5 dl vörösbor, 1 nagy fej vöröshagyma, 25 dkg sárgarépa, 25 dkg fehérrépa, 1 dl sűrű paradicsomlé vagy 5 dkg vízzel hígított paradicsompüré, 2 ek vörösborecet, 1 nagy ek. áfonyalekvár, 1  mk. szárított kakukkfű, 3 db babérlevél, 2 ek olaj, só, bors, Elkészítése: A húst megmosom, lecsöpögtetem, és… Tovább »

Gombás vaddisznószív-tokány nudlival

   Hozzávalók: 1 db vaddisznószív, só, 10 szem egész bors, 3-4 babérlevél, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek disznózsír, 10 dkg füstölt, húsos szalonna, 1 fej vöröshagyma, őrölt bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 2 db zöld paprika, ( csípős is lehet ! ) 2 db lehéjazott paradicsom, 2 dl száraz vörösbor, 30 dkg erdei vagy csiperke… Tovább »

Spenótos nyúlragu gnocchival

     Hozzávalók: 1 kg nyúlhús, (gerince és combjai ) 10 dkg füstölt szalonna, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejszín, 2 dl zöldségalaplé, 50 dkg friss spenót levél, 10 dkg krémfehér sajt, só, bors, Elkészítése: A húst megmosom, kisebb darabokra vágom, szűrőkanálba téve leforrázom, jól lecsöpögtetem, majd szárazra törlöm. A szalonnát felkockázom,… Tovább »

Fokhagymás vaddisznómáj lencsével

     Hozzávalók: 80 dkg vaddisznómáj, (vagy sertés, borjú.. ) 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 50 dkg lencse, 4 ek paradicsompüré, 2 ek mustár, 4 db babérlevél, só, bors, őrölt szerecsendió, 1 fej fokhagyma felszeletelve, liszt a forgatáshoz, tej az áztatáshoz, disznózsír a sütéshez, Elkészítése: A lencsét előző este hideg vízbe teszem, és reggelig áztatom…. Tovább »

Tepsiben sült majoránnás nyúlcomb krémsajtos gombával

Hozzávalók: 4 db nyúlcomb, 3 dl fehérbor, 50 dkg krémsajt, 25 dkg gomba, 3 csapott ek keményítő vagy liszt, 1 csokor petrezselyem zöldje, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 csokor újhagyma vagy 1 db póréhagyma, 1 kis marék friss vagy 1 kk szárított majoránna, só, zsiradék, Elkészítése: Besózom a nyúlcombokat, és kizsírozott, fedeles tepsibe teszem. Rászórom a… Tovább »

Fűszeres nyúl sárgarépás tócsnival

   Hozzávalók: 1 db nyúl, 1/2 dl olivaolaj, 5 ek citromlé, 1 csokor felaprított petrezselyem, 3 db áttört fokhagyma gerezd, 2 tk majoránna, só, őrölt bors, 2 dl száraz, fehér bor, 2 ek liszt, 2 dl tej, 3 ek tejföl, Elkészítése: A nyulat megtisztítom, feldarabolom. Az olajat simára keverem a fűszerekkel, és a citromlével, majd a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!