Anna konyhája

Sacher torta

Hozzávalók: (18 cm átmérő ) 6 dkg liszt, 4 dkg étk. keményítő, 10 dkg puha vaj, 14 dkg cukor, 1 kávéskanál vaníliaőrlemény, 4 tojás, 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, csipet só, A torta betöltéséhez: sárgabaracklekvár, A bevonathoz: 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 tk étolaj, Elkészítése: Kimérem és összekeverem az átszitált lisztet… Tovább »

Banános túrótorta liszt nélkül

Hozzávalók: 25 dkg  túró, 1 dl tej, 2 db tojás, 2 db banán, ízlés szerint cukor, ( 1 ek ) 1 csomag vaníliás cukor, Elkészítése: A túrót villával összetöröm, elkeverem a tojássárgájával, a tejjel, a cukorral, a feldarabolt banánnal, majd botmixerrel pépesítem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós keverékbe. A tésztát 18 cm-es átmérőjű… Tovább »

Kókuszos-étcsokoládés túrótorta

Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 3 dkg vaj vagy vajízű margarin, A krémhez: 25 dkg túró, 2 dl natúr, görög joghurt, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1/2 citrom lereszelt héja, 2 dl habtejszín, 20 g zselatinfix, Öntethez: 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, 3 dkg vaj,… Tovább »

Csupa csoki torta (tej, cukor, liszt mentes)

Hozzávalók: A tésztához: 6 dkg darált mogyoró, (mandula vagy dió ) 3 kisebb tojás, 5 g eritrit steviával, 1 ek. kakaópor, A krémhez: 3 dkg eritrit steviával,  2 egész tojás, 2 ek holland kakaó, 15 dkg vaj. Díszítéshez : kókuszreszelék, Elkészítése: A mogyorót megpirítottam, majd ledaráltam. Egy sütőpapírra 4 db, 13 cm átmérőjű kört rajzoltam… Tovább »

Gesztenye-csoki mousse torta

A torta alaphoz: 20 dkg zabkeksz, 5 dkg pirított, durvára aprított mogyoró, 8 dkg vaj, A csokoládé mousse-hoz: 2 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 1 és 3/4 lapzselatin, 1,5 dl habtejszín hidegen, 1 csomag habfixáló,   A gesztenyemousse-hoz: 20 dkg natúr, cukrozatlan gesztenyepüré, 5 dkg nádcukor, 0,6 dl… Tovább »

Málnás trifle /1

Hozzávalók: A tésztához :  babapiskóta, A málnapüréhez: 50 dkg málna, 2 ek cukor, A piskóta megkenéséhez: 1, 5 dl málnapüré, 1 ek citromlé, A fehér csokis málnakrémhez: 2 dl málnapüré, 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, A málnás zseléhez: 3 dl málnapüré, 3 db lapzselatin, (5 g )… Tovább »

Málnás trifle /2

Hozzávalók a tésztához: Rétegenként 5-6 db babapiskóta, A mousseline-krémhez: 7,5 dl tej, 2 ek vaníliakivonat, 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dkg kukoricakeményítő, A chantilly-krémhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, 12,5 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, A rétegzéshez: 50 dkg málna, ( pár szép szem félretéve a díszítéshez… Tovább »

Citrompite citromkrémmel

Hozzávalók: – 24 dkg liszt, – 1 csomag sütőpor, – 24 dkg olvasztott vaj, – 24 dkg porcukor, – 2 citrom reszelt héja, – 2 citrom kifacsart leve, – 4 tojás, A sziruphoz :  10 dkg porcukor  8 tk víz  1/2 citrom kifacsart leve, Citromkrém recept itt található ! Elkészítése: A sütőporos lisztet összekeverem a porcukorral, az… Tovább »

Epres joghurttorta

Hozzávalók: 20 dkg zabkeksz, 8 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja, A krémhez: 40 dkg málna vagy eper, 25 g porzselatin, 75 dkg natúr görög joghurt, 10-15 dkg porcukor, 3 dl habtejszín, 1 ek vanília kivonat, A zselatin bevonathoz : 3-3,5 dl leszűrt eperlé, ( ha kevés vízzel pótolom ) 1 tasak tortazselé, 1 ek… Tovább »

Mákostészta-felfújt vanília sodóval

Hozzávalók egy kb 20cm-es kerek sütőformához:: 30 dkg szélesmetélt , ( durumlisztből ) 15-20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, ( 3 dkg eritrit steviával ) 3 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg cukor, ( 1 tk eritrit steviával ) 2-3 ek vanília kivonat vagy 2 cs vaníliás cukor, vaj vagy margarin a sütőforma kikenéséhez, A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!