Anna konyhája

Sacher torta

Hozzávalók: (18 cm átmérő ) 6 dkg liszt, 4 dkg étk. keményítő, 10 dkg puha vaj, 14 dkg cukor, 1 kávéskanál vaníliaőrlemény, 4 tojás, 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, csipet só, A torta betöltéséhez: sárgabaracklekvár, A bevonathoz: 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 tk étolaj, Elkészítése: Kimérem és összekeverem az átszitált lisztet… Tovább »

Banános túrótorta liszt nélkül

Hozzávalók: 25 dkg  túró, 1 dl tej, 2 db tojás, 2 db banán, ízlés szerint cukor, ( 1 ek ) 1 csomag vaníliás cukor, Elkészítése: A túrót villával összetöröm, elkeverem a tojássárgájával, a tejjel, a cukorral, a feldarabolt banánnal, majd botmixerrel pépesítem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a túrós keverékbe. A tésztát 18 cm-es átmérőjű… Tovább »

Pozsonyi kifli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 ek cukor, 4 db tojássárgája, Diótöltelék: 25 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tk őrölt fahéj, 10 dkg cukor, 1-2 ek méz, 1 dl víz vagy tej,… Tovább »

A legfinomabb sajtos pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2-3 ek tejföl, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 dl tej, 30 dkg reszelt sajt, + a tetejére, 2 tojás, 12 g só, Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, közben hozzáadom a sót. A közepében… Tovább »

Mákos guba torta

Hozzávalók: 8 db kifli vagy 35-40 dkg kalács, 8-10 dl tej, 3 tojás sárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg vaj, 15 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 1 kk őrölt fahéj, A vaníliás krémhez: 3 dl tej, 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 1 ek vanília kivonat, 1 csomag vanília pudingpor, 10 dkg vaj,… Tovább »

Kókuszos-étcsokoládés túrótorta

Hozzávalók: 3 tojás, 5 dkg cukor, 7 dkg liszt, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 3 dkg vaj vagy vajízű margarin, A krémhez: 25 dkg túró, 2 dl natúr, görög joghurt, 5 dkg cukor, 5 dkg kókuszreszelék, 1/2 citrom lereszelt héja, 2 dl habtejszín, 20 g zselatinfix, Öntethez: 8 dkg 70 %-os étcsokoládé, 3 dkg vaj,… Tovább »

Túrós-joghurtos kevert

Hozzávalók: 15 dkg liszt, 12,5 dkg túró, 10 dkg porcukor vagy 2,5 dkg eritrit stevíával, 2 db tojás, 1,5 dl joghurt, 2 ek étolaj, 1/2 csomag sütőpor, 1 ek vaníliakivonat, málna vagy kimagozott meggy, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a cukorral és a vaníliával. Hozzáadom a joghurtot, az olajat és a villával áttört túrót. A… Tovább »

Sajtos tönkölykréker

Hozzávalók: 12,5 fehér tönkönybúzaliszt, 1 tk szezámmag, 1 tk lenmag, 1 tk só, 3 dkg vaj, 7 dkg reszelt sajt, 0,6 dl tej, 1 tk mustár, Elkészítése: A liszthez hozzákeverem a szezámmagot, a lenmagot, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt,majd a felkockázott hideg vajjal az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom a tésztát…. Tovább »

Habos mákfelfújt – liszt,-cukor,-tejmentes

    Hozzávalók: (2 főre ) 5 dkg darált mák, 2 dkg eritrit stevíával, 2 db tojás, 3 dkg vaj + a forma kikenéséhez, csipet só, Elkészítése:  A vajat megolvasztom. Két-három (mérettől függően ) szuflé formát kivajazok és hideg helyre teszem. A tojásokat szétválasztom, és a sárgáját kikeverem az eritrittel, csipet sóval és az olvasztott vajjal,… Tovább »

Mandulás almatorta (tej,-cukor,-lisztmentes )

  Hozzávalók: 5 dkg magozott datolya vagy füge, 2 db tojás, 1-1,5 dkg  eritrit stevíával, 20 dkg reszelt alma, 12,5 dkg őrölt mandula vagy mogyoró, 5 dkg kókuszreszelék, 1 kiskanál őrölt fahéj, 1 kávéskanál szódabikarbóna, Elkészítése: A datolyát kevés vízzel, pár perc alatt puhára főzöm, majd turmixolom. A tojásokat kikeverem az eritrittel, és az összeturmixolt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!