Anna konyhája

Expressz lasagne Mary Berry módra

Hozzávalók kb 20×30 cm tepsihez: annyi lasagne lap, ami három rétegben befedi ezt a tepsi méretet, A húsos raguhoz: 50 dkg nyers kolbászhús, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 db csilipaprika apróra vágva,(opcionális ) 2 db fokhagyma gerezd, 25 dkg csiperke gomba vékonyra szeletelve, 2 dl tejföl, 10 dkg bébispenót felszeletelve, só, bors, 15… Tovább »

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya, 30 dkg kelbimbó, 10 dkg bacon, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 csokor petrezselyem, só, bors, 1 csipet szódabikarbóna, Elkészítése: A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem. Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.  A paradicsomot is felkarikázom.  A bacont felaprítom. Összekeverem a… Tovább »

Sajtos-sonkás nudli

Hozzávalók a nudlihoz:  30 dkg burgonya, 1 tojás, só, kb 15-20 dkg durumliszt, A paradicsomszószhoz:  30 dkg füstölt, főtt csont nélküli karaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré + 2 dl paradicsomlé, bazsalikomlevél, 20 dkg reszelt sajt só, bors olaj Elkészítése: A héjában megfőtt krumplit áttöröm, összegyúrom a liszttel, tojással és a sóval. Gyúródeszkán hüvelykujjnyi… Tovább »

Burgonyás-kolbászos felfújt ropogós kéreggel

Hozzávalók: ( 3 főre ) 50 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sült kolbász, 40 dkg tejföl, 2 ek étk. keményítő, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, só, bors, 25 dkg fagyasztott, blansírozott zöldborsó, 1 kg burgonya, 3 ág kakukkfű, 5 dkg durvára aprított kukoricapehely, 5 dkg vaj, Elkészítése: A… Tovább »

Sajtos-petrezselymes omlett kolbásszal

Hozzávalók: 1/2 ek olívaolaj, 4 db tojás,  10 dkg sütnivaló  kolbász, 10 dkg reszelt sajt, 0,8 dl tejszín, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemlevél, 2 dkg vaj, Elkészítése: A felaprított kolbászt forró olajban aranybarnára sütöm, majd a zsiradékból kiszedem és félreteszem. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, a reszelt sajttal, a felaprított petrezselyem felével, majd sózom,… Tovább »

Gombás-babos ragu tükörtojással

Hozzávalók: 25 dkg csiperkegomba, 25 dkg grillkolbász, 25 dkg fótt, vörös bab, 25 dkg paradicsom, 2 db kápia paprika, só, bors, olaj, 4-5 db tojás, Elkészítése: A feldarabolt kolbászt, a gombát és a paprikát egy serpenyőben kevés olajon megpirítom. Hozzáadom a lehéjazott és felkockázott paradicsomot, majd közepes lángon összefőzöm. Közben sózom, borsozom. Ha az összetevők… Tovább »

Paprikás sajtkrémmel töltött húspogácsák, tormás- almás krumplipürével

Hozzávalók: 45-50 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 1 + 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 db csípős, piros, étkezési paprika, 3 dkg tejföl, Elkészítése: A darált húshoz keverem a sót, a borsot, a paprikát, a felaprított vöröshagymát, az áttört fokhagymát és  egy… Tovább »

Kolbászos gombóc, lecsós öntettel

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 2 tojás, só, 50-60 dkg friss kolbászhús, Az öntethez: 1 fej vöröshagyma, olaj, 5 db kápia paprika, kb 3 dl sűrű paradicsomlé, 1 csokor petrezselyem, A burkoláshoz: 20 dkg sajt, Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, még melegen megpucolom, majd áttöröm.Megsózom, hozzáadom a lisztet és a tojásokat, majd összegyúrom.Fóliába… Tovább »

Csőben sült karfiol és brokkoli

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, só, bors, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dl főzőlé, 10 dkg reszelt sajt, 15-20 dkg felkockázott bacon, 5 db főtt tojás, Elkészítése: A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5… Tovább »

Virslis tojáspöri túrós-kapros galuskával

Hozzávalók: 5 db főtt tojás, 3 pár csilis virsli, olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, só, bors, 1 csapott tk liszt, 1 ek tejföl, A galuskához: 25 dkg túró, 2 db tojás, 15 dkg liszt,  só, 1 csokor aprított kapor, 5 dkg ráma vaj, Elkészítése: A felaprított vöröshagymát pár percig párolom 2-3 ek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!