Anna konyhája

Kertész saláta

  Hozzávalók: vinaigrette mártás, 1 csokor snidling, 2-3 db kápia paprika, 3 db paradicsom, 4 db kovászolni való uborka, 1 csokor, rukkola, 1 csokor vízitorma, 3 szál újhagyma, 15 dkg feta sajt , Elkészítése: A zöldségeket megmosom, és felaprítom ( karikázom, csíkokra ill kockákra vágom.) Egy nagy üvegtálba halmozom , a mártással nyakon öntöm, és… Tovább »

Kapros-joghurtos salátaöntet

  Hozzávalók: 3 db paradicsom,  3 db kápia paprika, 2-3 szál újhagyma vagy vöröshagyma, 3 db kovászolni való uborka, 1 csokor rukkola, 1 kis csokor vízitorma, 1 csokor metélő fokhagyma vagy snidling vagy mindegyik, 🙂 Az öntethez: 3 ek natúr görög joghurt, 1 ek olivaolaj, 1 kis csokor friss kaporlevél, 1/2 citrom kifacsart leve, Elkészítése:… Tovább »

Vinaigrette mártás

  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél-fél csokor petrezselyem, kapor és metélőhagyma, néhány tárkonylevél, 1 kk méz, 1 kk só, 1 ek tárkonyecet, 4 ek oliva olaj, csipet őrölt bors, Elkészítése: A hozzávaló zöldségeket tisztítás után durvára felvágom, majd aprítóba teszem a többi ízesítővel együtt. Pépesre keverem, majd felhasználásig a hűtőbe teszem. Saláta… Tovább »

Frankfurti zöld mártás

  Hozzávalók: 4 db főtt tojás, só, fehér bors, 2 tk mustár, 1 ek olivaolaj, 2 ek 20 %-os tejföl, 3 szál újhagyma vékonyra felkarikázva, 1/2 fej lila hagyma felapritva, 1 tálca csíra – (nekem lucerna csíra volt ) 1/2 kígyóuborka felaprítva, Elkészítése: A kemény tojások sárgáját, az olajat, a tejfölt, és a mustárt aprítóba… Tovább »

Kovászolt uborka másképp

    Hozzávalók: 2-3 kg kovászolni való uborka, 1 ek só, 1 csokor kapor levél, 1 fej fokhagyma, 1 db burgonya, 2-3 szál torma, 3-4 babérlevél, 3 literes befőttes üveg Elkészítése: Az uborkákat alaposan megmosom, két végét levágom, és hosszában bevágom a 3/4 részéig először az egyik végétől, majd rá merőlegesen a másik végétől is…. Tovább »

Majonézes krumplisaláta gazdagon

Hozzávalók: 6-8 db főtt burgonya, 5 db főtt tojás, 3 db főtt sárgarépa, 4-5 db  uborka, 5-6 db friss retek, 2 fej lila hagyma Hozzávalók a tartármártáshoz: 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 tk mustár, csipet só és őrölt bors, 1 tk frissen facsart citromlé Elkészítése: A tartár mártás hozzávalóit összekeverem. A főtt burgonyát,… Tovább »

Virsli saláta

Hozzávalók: 2 pár főtt virsli, 30 főtt kukorica, 30 dkg főtt cukorborsó, 4 db főtt tojás, 3 db főtt sárgarépa, 1 csokor snidling, Hozzávalók a tartármártáshoz: 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 tk mustár, csipet só és őrölt bors, 1 tk frissen facsart citromlé Elkészítése: A tartár mártás hozzávalóit összekeverem. A főtt virslit felkarikázom,a… Tovább »

Fejes saláta ecetes lébe

Hozzávalók. 1 ek ecet, 1 mk só, 2 ek cukor, 2,5 dl víz Elkészítése: Alaposan megmosom a fejes salátát. Egy pohárnyi vizet öntök egy tálba kb 1 ek 10%-os ecetet adok hozzá. kb 1 kk sóval, 2 ek cukorral ízesítem.  Oldódás után változtathatok még ezen az arányon ízlés szerint! 🙂 Mindig frissen készítem, mert elég… Tovább »

Reszelt vitamin saláta

Hozzávalók: 30 dkg fehér káposzta, 1 szál sárgarépa, 1 db kisebb kígyó uborka, só, 1 ek cukor, 1 kk ecet. Elkészítése: A káposztát aprítóba teszem, az uborkát és a sárgarépát nagy lyukú reszelőn aprítom.Sózom, cukrozom, ecetet teszek rá, és keverés után hűtőbe rakom.... Tovább »

Vitamin saláta

Hozzávalók. 50 dkg fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, só, 3-4 ek natúr joghurt Elkészítése. A káposztát, répát, és a hagymát aprítóba tettem és durvára aprította. Megsóztam és állni hagytam 1 órát, majd összekevertem a joghurttal, és hűtőbe tettem tálalásig.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!