Anna konyhája

Édesburgonyás quiche szalonnás-paprikás töltelékkel

Hozzávalók az alaphoz: 30 dkg édesburgonya, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 kisebb tojás, só, bors, 1 marék kukoricapehely, A töltelékhez: 2 ek vaj, 15 dkg felkockázott, húsos szalonna vagy sonka, 10 dkg póréhagyma, 3 db friss, színes paprika, 10 dkg sajt, 5 db tojás, 3 dl főzőtejszín, Olaj, Elkészítése: Az… Tovább »

Sonkás-sajtos sült karfiol

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 20 dkg sajt, 10 dkg reszelt sajt, 30 dkg sonka, 4 db tojás, 2,5 dl tejföl, só, bors, vaj, Elkészítése: Egy sütőformát kivajazok. Két tojást és a tejfölt összekeverem, sózom, borsozom. A karfolt megmosom, rózsáira szedem, majd enyhén sós vízben félpuhára főzöm. Kiszedem lecsöpögtetem. A sonkát és a sajtot felkockázom.  A… Tovább »

Hasselback-édesburgonya sonkával és sajttal

Hozzávalók: 2 db édesburgonya,(kb 1 kg) 5 dkg vaj, 2-3 ek olívaolaj, 6 gerezd fokhagyma, só, 15 dkg bacon, 10-15 dkg félkemény sajt, 1 kis csokor petrezselyem, Elkészítése: Az édesburgonya héját alaposan megsikálom vagy nagyon vékonyan meghámozom. ( ha nagyon vastag az édesburgonya, hosszában kettévágom, és a továbbiakban a recept szerint járok el ) Éles,… Tovább »

Láthatatlan almás süti

Hozzávalók: 3 db tojás, 6 dkg cukor, 1 kk fahéj, 1 tk vanília kivonat, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 0,8 dl tej, 5 dkg olvasztott vaj, 40 dkg kemény, ropogós, savanykás alma, szeletelt mandula a tetejére, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a cukorral, hozzáadom a fahéjat, a vaníliát, majd a lisztet. Hígítom a tejjel és az… Tovább »

Karfiol ropogós paprikás joghurt salátával

Hozzávalók : (2 főre) 15 dkg karfiol, 15 dkg reszelt, száraz sajt, őrölt bors, só, kis csokor petrezselyem vagy snidling, bazsalikom, A joghurtos salátához: 2 dl natúr, görög joghurt, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 db kápia paprika, 1 db csípős, zöld paprika, Elkészítése: A megtisztított karfiolt rózsáira szedem, majd késes aprítóban rizsszem méretűre aprítom. Az… Tovább »

Popcorn csirke csípős paprikasalátával

Hozzávalók: (2 főre) 1 csirkemell filé, 10 dkg natúr görög joghurt, só, bors, őrölt chili paprika, őrölt cayenne bors, fokhagymapor, gyömbérpor, a forgatáshoz kukoricaliszt, a sütéshez olaj, Elkészítése: A mellfilé kisebb kockákra vágom. A joghurtot összekeverem a fűszerekkel, ráöntöm a húsra, összeforgatom, lefedem, és egy órát pácolom benne., A fűszeres húsdarabokat a kukoricalisztbe meghempergetem, majd… Tovább »

Gombás-sonkás carbonara spagetti

  Hozzávalók: (2 főre ) 25-30 dkg durum spagetti, 10 dkg felkockázott bacon, 15 dkg szeletelt gomba, 10 dkg reszelt pecorino vagy parmezán sajt, só, frissen őrölt bors, 2 tojássárgája, 1 egész tojás, Elkészítése: A felkockázott bacont serpenyőbe teszem, majd zsírjára kisütöm. A zsírból kiszedem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban a gombát addig párolom, míg zsírjára pirul…. Tovább »

Paprikában sült omlett

Hozzávalók: 2 kaliforniai paprika, 7 dkg felkockázott bacon, 1 szál újhagyma, 3 db tojás, 2,5 dkg durumliszt, 2 ek natúr görög joghurt, só, bors, 10 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A paprikák szárát levágom, majd kettévágom, kicsumázom, és 1-1 vékony szeletet levágok mindkettőből. Felkockázom a hagymát és a paprikát. A felvert tojást elkeverem a liszttel és… Tovább »

Fűszeres tortilla chips

Hozzávalók a tortillához: 20 dkg rétesliszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1 ek. étolaj, 1 ek. olivaolaj, langyos víz pici só, Elkészítése:      A liszteket elmorzsolom  az olajokat, majd annyi vizet adok hozzá, hogy sima tésztát kapjak. Fóliába csomagolom, és 1 órára hűtőbe teszem pihenni, hogy könnyebben ki tudjam nyújtani. Közben elkészítem a fűszeres olajat.: 1 dl olívaolajat… Tovább »

Cukkinis-sonkás-sajtos quiche

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, só, 3-4 ek hideg víz, A töltelékhez: 40 dkg lereszelt, kifacsart cukkini, 20 dkg házi füstölt,főtt sonka, vékony csíkokra szelve, 15 dkg reszelt sajt, 1 fej vöröshagyma felszeletelve, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 0,5 dl olivaolaj, 4 db tojás, 2 dl tejszín, vaj a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!