Anna konyhája

Mogyorómousse

Hozzávalók: ( 6 adag ) 2,5 dl tej, 15 dkg csokoládés mogyorókrém, ( Nutella ) 5 dkg tejcsokoládé, 4 tojássárgája, 4 ek cukor (vagy 1 ek eritrit steviával ) 1 ek holland kakaópor, 3 zselatinlap, vagy 6 g zselatinpor, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, a tetejére 5 dkg pirított, durvára vágott mogyoró, Elkészítése: A… Tovább »

Narancsos-datolyaszilvás pohárkrém

Hozzávalók: (3-4 főre ) 1 db datolyaszilva, 1 üveg narancsdzsem, 40 dkg natúr görög joghurt,  2-3 ek méz, 2 dl habtejszín, 1 csom. habfixáló, 1 ek vanília kivonat, Elkészítése: A görög joghurtot előtte nap műanyag szűrőkanálba öntöm. Egy kis tálkára téve a hűtőbe pakolom, és a savót kicsöpögtetem. Teljesen besűrűsödik, és kiváló krémsajt keletkezik. (… Tovább »

Citromkrémes-meggyes-csokis pohárkrém

Hozzávalók: 1 adag citromkrém, 2 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 2 dkg vaj, 1 kk étolaj, 3 dkg étcsokoládé a díszítéshez, 5 ek meggydzsem, 5 db babapiskóta, Elkészítése: Elkészítem a citromkrémet. Kemény habbá verem a tejszínhabot a habfixálóval. A felét  2-3 lépésben lazán a citromkrémhez keverem. A meggydzsemet megmelegítem, és… Tovább »

Banoffee pohárkrém

Hozzávalók: 20-25 dkg zabkeksz ledarálva, 2-3 db érett banán, 3 ek nádcukor a karamellizáláshoz, 20 dkg sűrített tej, A vaníliakrémhez: 3 tojás sárgája, 1 egész tojás, 7 dkg cukor, vagy édesítőszer, 1 ek vaníliakivonat, 5 dkg étk. keményítő, 2 dl tejszín, 3 dl tej, A tetejére a karamellkrémhez: 7 dkg cukor 1 dl tejszín,  2,5… Tovább »

Gesztenyés-meggyes pohárkrém

       Hozzávalók: poharanként 1 db babapiskóta, meggylikőr, Vaníliás gesztenyekrém: 1/4 l tej, 1 ek vanília kivonat, 3 tojássárgája, 5 dkg fruktóz vagy cukor, 3-4 dkg liszt, 5 dkg vaj, 25 dkg gesztenyemassza, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, Meggy zselé: 2,5 dl ( rumos )meggybefőtt és a leve, 1 cs. piros színű tortazselé, Elkészítése:… Tovább »

Gesztenyés-mézes puszedlis pohárkrém

Hozzávalók: ( 5 pohárhoz ) 5 db mézes puszedli, 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza, 25 dkg mascarpone, 2-3 ek eritrit steviával, 1 csom vaníliás cukor, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, meggylikőr, 30 db rumos meggy, cukrozatlan kakaópor a szóráshoz, Elkészítése: A mascarponét habosra keverem a gesztenyepürével, tetszés szerint ízesítem az eritrittel és a vaníliás cukorral…. Tovább »

Mogyoró grillázsos poharas krém

           Hozzávalók: 1/2 l tej,  3-4 ek eritrit sztíviával, 1 csom. vaníliás pudingpor, 1/2 rúd vanília, 2 ek holland kakaó, 2,5 dl habtejszín, 1 csom. habfixáló, Mogyoró grillázshoz: 10 dkg mogyoró, 2 ek nádcukor, vaj vagy margarin, Elkészítése: A grillázzsal kezdem. Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább… Tovább »

Őszibarackos pohárkrém

      Hozzávalók:(3-4 pohár ) 5-6 db, nagyobb, érett őszibarack, 25 dkg mascarpone, poharanként 3 db, durvára aprított zabkeksz, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, cukor vagy eritrit ízlés szerint, 1 citrom reszelt héja és leve, 1 ek étk. keményítő vagy vaníliás pudingpor, Elkészítése: Az őszibarackot megtisztítom, héját lehúzom és gerezdekre vágom. Megszórom 1 ek… Tovább »

Tejszínes túrókrém eperrel

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek tejföl, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 2 ek porcukor vagy ízlés szerint, 1 ek vaníliakivonat, Elkészítése: Az epret egy szűrőkanálba téve, folyó víz alatt lemosom, majd lecsöpögtetem. A legszebb szemeket félreteszem a díszítéshez, a többit feldarabolom. Turmixgépbe teszem a tejfölt, a cukrot,a vaníliát, majd apránként adagolva hozzáteszem… Tovább »

Epres pohárkrém

    Hozzávalók: 60-80 dkg friss eper, 25 dkg túró, 3-4 ek natúr görög joghurt, 1 ek vanília kivonat, 2,5 dl tejszín, 1 csom. habfixáló, 10 db zabkeksz, cukor ízlés szerint, Elkészítése: Az epret szűrőbe teszem, és folyó víz alatt lemosom, majd alaposan lecsöpögtetem. A legszebb szemeket ( kb a felét ) félreteszem a díszítéshez,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!