Anna konyhája

Édesburgonyás palacsinta baconnal és fokhagymás tejföllel

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya, 30 dkg liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors, 3 dl tej, 1 tojás, 2,5 dkg vaj, 20 dkg bacon, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, Elkészítése: Az édesburgonyát meghámozom és párolóedényben puhára párolom. Amikor lehűlt aprítóba teszem a tejjel és a tojással együtt, majd pépesre keverem. Sózom, borsozom, majd a szódabikarbónás… Tovább »

Birsalmás tönkölypalacsinta narancskrémmel

Hozzávalók:( 2 főre )  2 tojás  15-20 dkg tönkölybúzaliszt, 2,5 dl tej, 1 dl szódavíz, csipet só, cukor, só, 1/2 citrom leve, 2 dkg vaj, 15 dkg reszelt birsalma, 1 ek vanília kivonat, A narancskrémhez: (orange curd) 3 tojássárgája, 10 dkg cukor, 2 dkg keményítő, 0,6 dl frissen facsart narancslé, 1 dl tej, 5 dkg… Tovább »

Joghurtos-túrós zabpelyhes palacsinta málna öntettel

Hozzávalók a tésztához: (kb 10 db-hoz ) 10 dkg zabpehelyliszt, csipet só, 2 db tojás, kb 2 dl tej + szódavíz, olaj a sütéshez, A töltelékhez: 25 dkg túró, 3 ek natúr, görög joghurt, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 2 ek vanília kivonat, Az öntethez: Málnadzsem, Elkészítése: A joghurtot egy műanyag szűrőbe öntöm, egy kis… Tovább »

Zablisztes, túrós palacsinta, josta öntettel

Hozzávalók: ( kb 10 db ) 15 dkg zabpehelyliszt, csipet só, 3 db tojás, kb 3 dl tej + szódavíz, olaj a sütéshez, A töltelékhez: 30 dkg túró, 3 ek tejföl, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 2 ek vanília kivonat, Az öntethez: 1/2 kg josta, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, Elkészítése: A töltelékhez a túrót… Tovább »

Túrópalacsinta karamellizált almával

Hozzávalók: 25 dkg túró, 1 csipet só,  1 ek porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 db tojás, 8 dkg  liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 1 dl étolaj a sütéshez, A karamellizált almához 1 ek. méz, 1  ek nádcukor, 5 dkg vaj, 5-6 db savanykás alma, Elkészítése: A túrót áttöröm, és összekeverem a sóval, a cukorral, a reszelt citromhéjjal és egy tojással. Hozzáadom a sütőporos lisztet, és elkeverem. Egy tarkedlisütő mélyedéseibe 1 tk olajat felmelegítek,  kb… Tovább »

Zablisztes túrós-barackos palacsinta karamell öntettel

Hozzávalók: ( kb 10 db ) 15 dkg zabpehelyliszt, csipet só, 3 db tojás, kb 3 dl tej + szódavíz, olaj a sütéshez, A töltelékhez: 25 dkg túró, 10 dkg natúr krémsajt, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 2 ek vanília kivonat őszibarackdzsem, Karamell krémhez: 5 dkg nádcukor, 0,6 dl langyos tejszín, 2 dkg vaj, 1… Tovább »

Kakaós palacsinta citromkrémmel

Hozzávalók a tésztához: ( 8-10 db, 4-5 főre ! ) 18 dkg liszt, 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, 2 tk sütőpor, 1 ek cukor, csipet só, 2 egész tojás, 3 dl tej + 2 dl szódavíz, 3 dkg olvasztott vaj, + a palacsintasütéshez, A töltelékhez: 5 tojássárgája, 15 dkg cukor, 3 dkg keményítő, 1 dl… Tovább »

Csokis palacsinta mogyorókrémmel

   Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, 2 tk sütőpor, 1 ek  cukor, csipet só, 2 egész tojás, 3 dl tej + 2 dl szódavíz, 3 dkg olvasztott vaj, + a palacsintasütéshez, A mogyorókrémhez: ( házi nutella ) 12 dkg török mogyor 2 dl meleg tej, 2,5 dkg cukor, 2,5… Tovább »

Csokis palacsinta meggyes töltelékkel

     Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, 2 tk sütőpor, 1 ek  cukor, csipet só, 2 egész tojás, 3 dl tej + 2 dl szódavíz, 3 dkg olvasztott vaj, + a palacsintasütéshez, A meggyes töltelékhez: 25 dkg meggy, 2 ek  cukor, 1 ek meggylikőr, vagy 1 ek frissen facsart citromlé,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!