Anna konyhája

Amerikai palacsinta bogyós gyümölcsös öntettel

Hozzávalók: 1 db tojás, 1 ek fruktóz, csipet só, 3 dl tej, 20 dkg liszt, 10 g sütőpor, 3 dkg olvasztott vaj,    Öntethez: 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( eper, málna ) 1 ek fruktóz, 1 tk étk. keményítő, Elkészítése: Az öntettel kezdem. A megtisztított gyümölcsöket a fruktózzal édesítem, rászórom a keményítőt, összekeverem, majd… Tovább »

Tejszínes-túrós palacsinta vanília öntettel

Hozzávalók a palacsintához: ( kb 15-20 db ) 20 dkg liszt, 2 dl szódavíz, 3 dl tej, 2 db tojás, csipet só, A töltelékhez: 25 dkg túró, csipet só, 1 ek tejföl, ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer, 2 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, A vanília öntethez: 3 tojás sárgája, 5 dkg cukor,… Tovább »

Japán palacsinta

Hozzávalók: 1 db tojássárgája, 1 cs. vaníliás cukor, 1,5 dkg finomliszt, 1 késhegynyi sütőpor, 2 db tojásfehérje, 1 kk cukor,  csipet só, 2 teáskanál víz, 0.5 tk vaj (vagy olaj), Elkészítése: A tojássárgáját habosra keverem a cukorral, a vaníliával és a tejjel, majd hozzáadom a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét keményre felverem a csipet sóval, majd lazán a tojásos masszába forgatom. Olajjal vékonyan kikenek egy felmelegített… Tovább »

Sajtos-petrezselymes omlett kolbásszal

Hozzávalók: 1/2 ek olívaolaj, 4 db tojás,  10 dkg sütnivaló  kolbász, 10 dkg reszelt sajt, 0,8 dl tejszín, só, bors, 1 kis csokor petrezselyemlevél, 2 dkg vaj, Elkészítése: A felaprított kolbászt forró olajban aranybarnára sütöm, majd a zsiradékból kiszedem és félreteszem. A tojássárgáját elkeverem a tejszínnel, a reszelt sajttal, a felaprított petrezselyem felével, majd sózom,… Tovább »

Kakaós palacsinta tejszínes túrókrémmel

  Hozzávalók a tésztához: 18 dkg liszt, 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor, 2 tk sütőpor, 1 ek  cukor, csipet só, 2 egész tojás, 3 dl tej + 2 dl szódavíz, 3 dkg olvasztott vaj,  olaj a palacsinta sütéshez, A töltelékhez: 25 dkg túró, 2 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, porcukor ízlés szerint, 1 kk vaníliakivonat,… Tovább »

Szilva bundában

Hozzávalók: 15-20 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl sör, csipet só, 3 db tojás, szilva, liszt a forgatáshoz, 1 kk őrölt fahéj, olaj a sütéshez, Elkészítése: A szilvákat megmosom, kimagozom és kettévágom. 3-4 ek lisztet összekeverem a fahéjjal és a kettévágott szilvaszemeket beleforgatom. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a lisztet, és hígítom  a tejjel… Tovább »

Túrós tarkedli gyümölcs öntettel

Hozzávalók: 25 dkg fehér tönkölyliszt, 15 dkg túró, 1 ek cukor, csipet só, 1 ek vanília kivonat, 3 db tojás, 3-4 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg olvasztott vaj, olaj a sütéshez, darabos gyümölcslekvár az öntethez, Elkészítése: 3 dl meglangyosított tejbe elkeverem a cukrot, majd felfuttatom az élesztőt. A túrót összekeverem a sóval,… Tovább »

Narancsos-túrós palacsinta

Hozzávalók a tésztához: (10 db ) 20 dkg liszt, 2 tojás, 1 ek vanília kivonat, 1/2 narancs reszelt héja,  1/2 narancs leve, csipet só, 1,5 dl tej, 1,5 -2 dl szódavíz, A töltelékhez: 30 -40 dkg túró, 2 ek tejföl, 1/2 narancs leve, 1/2 narancs reszelt héja, csipet só, 2 tojás, 5 dkg porcukor, A… Tovább »

Pihe-puha mini palacsinta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 egész tojás, 1,5 dl natúr görög joghurt, 1,5 dl tej, 1 ek cukor vagy 1 kk eritrit stevíával, csipet só, 1 kk szódabokarbóna, olaj a sütéshez, Az öntethez: 30-40 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( josta, meggy, eper, málna, szeder ) ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, 1 tk keményítő, Elkészítése: Az… Tovább »

Narancsos-túrós palacsinta bogyós gyümölcsöntettel

    Hozzávalók: (5 db ) 15 dkg zabpehelyliszt, csipet só, 3 db tojás, kb 3 dl tej + szódavíz, 1 bionarancs lereszelt héja, olaj a sütéshez, A töltelékhez: 20 dkg túró, 2 ek tejföl, csipet só, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 1/2 narancs lereszelt héja, 1/2 narancs kifacsart leve, Az öntethez: 30-40 dkg vegyes… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!