Anna konyhája

Sonkás-joghurtos tojáskrém

Hozzávalók: 2 db főtt tjás, 1 dl natúr joghurt, 1 tk mustár, 10 dkg füstölt, főtt sonka, 1 kis csokor petrezselyem, só, bors Elkészítése: A lehűlt, főtt tojásokat megpucolom, majd egészen apróra felkockázom.A natúr joghurtot összekeverem a mustárral, az apróra felkockázott főtt sonkával, a tojással, és a finomra vágott petrezselyemmel. Ízesítem sóval, borssal. Rozskiflivel, vagy… Tovább »

Karamellkrém

Hozzávalók: 10 dkg nádcukor, 1,7 dl dl forró tejszín, 2 dkg vaj, 1 ek vanília kivonat vagy 1/2 rúd vanília, 1 csipet tengeri só, Elkészítése: Egy kis lábasban, közepes lángon, aranyszínűre karamellizálom a cukrot. A cukrot rázogatom, de soha nem keverem. A tűzről leveszem, és állandó keverés mellett, lassan hozzáöntöm a forró tejszínt. Visszateszem a… Tovább »

Vanília és csokiöntet

Hozzávalók a vanília öntethez: 3 tojás sárgája, 5 dkg cukor, 1 tk étkezési keményítő, 1 rúd vanília vagy 2 ek vanília kivonat, 5 dl tej vagy tejszín, Elkészítése: A vaníliarudat hosszában kettévágom, és a magját kikaparom. A tejszínnel együtt, alacsony hőmérsékleten felfőzöm. Mielőtt elkezdene forrni, lehúzom a tűzhelyről. Közben a tojássárgájákat, cukrot és keményítőt kikeverem…. Tovább »

Krémsajtos szendvicskrém snidlinggel és retekkel

      Hozzávalók: 40 dkg házi sajtkrém, 10 db piros retek, 1 csokor snidling, só, színes, őrölt bors, Elkészítése: A krémsajtot sóval, színes borssal ízesítem, majd a felszeletelt piros retket, és a snidlinget hozzákeverem.  Frissen sült kenyérre, vagy ropogós pirított kenyérrel tálalom.... Tovább »

Krémsajt házilag

    Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, ízesítéshez mármilyen friss fűszernövény, fokhagyma, snidling, kapor, bazsalikom, csili paprika,….. Elkészítése: Egy műanyag szűrőkanálba keverés nélkül kiöntöm a joghurtot. Egy akkora tálba illesztem, amire pontosan ráilleszkedik, és az alját nem éri el. Egy kis tányért vagy egy kis fedőt teszek a tetejére. A hűtőbe teszem. Kb 2… Tovább »

Házi nutella – mogyorós csokikrém II.

     Hozzávalók: 20 dkg török mogyoró, 5 dkg blansírozott mandula, (héj nélküli ) 4 dl meleg tej, 5 dkg cukor, 5 dkg tejpor, 15 dkg 70 %-os étcsokoládé, 15 dkg tejcsokoládé, (de lehet étcsokoládé is ) Elkészítése: A mogyorót egy serpenyőben kevergetve megpirítom, majd két papírszalvéta között ledörzsölöm a héját. A tejet felforralom, majd a… Tovább »

Füstölt sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 80 dkg megtisztított cukkini, 1 fej lila hagyma, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, só, bors, 1 dl száraz fehérbor, 10 dkg lágy, füstölt sajt, Elkészítése: A megtisztított zöldségeket felaprítom, majd 2 ek olajon, 1 dl fehérbort aláöntve, lefedve megpárolom. Időnként megkeverem, sózom, borsozom, majd kb 10-15 percnyi párolás után a tűzről leveszem,… Tovább »

Chilis cukkinipástétom

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2 ek olaj, 1/2 citrom leve, 1db zöldpaprika, 1 db kápia paprika, 1 db chilipaprika vagy 1 db erős paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 5 dkg vaj, Elkészítése: A cukkinit lehéjazom,  kettévágom, a magját kikaparom, majd vékonyra szeletelem. A paprikákat felkarikázom, a paradicsomot cikkekre vágom. A vöröshagymát apróra… Tovább »

Feta sajtos cukkinikrém

  Hozzávalók: 30 dkg cukkini, 2 ek oliva olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 szál újhagyma, 1 db pápia paprika, 15 dkg feta sajt, bors, friss bazsalikom levél, friss oregano levél, pár csepp citromlé, Elkészítése: A cukkinit megmosom, lehéjazom, hosszában  kettévágom, majd a magokat eltávolítom. Uborka gyalun vékonyra szeletelem. A megmosott paprikát kettévágom, a magját eltávolítm,… Tovább »

Mustáros padlizsánkrém

  Hozzávalók: 2 db padlizsán, 2 db kápia paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 ek csípős mustár, Elkészítése: A padlizsánt megmosom, villával megböködöm. A kápia paprikát megmosom, kettévágom, a magját kiemelem. A megtisztított vöröshagymát kettévágom. Sütőpapírral egy lapos tepsit kibélelek, és az előkészített zöldségeket rárakom. 200 °C-on, 30-40 percig sütöm őket. A padlizsán… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!