Anna konyhája

Fokhagymás avokádókrém

Hozzávalók: 1 db avokádó, 2-3 gerezd fokhagyma, 25 dkg natúr krémsajt, Elkészítése: Az avokádót hosszában kettévágom, a magját eltávolítom, majd a héjából a húsát kikanalazom. Rányomom a fokhagymát, hozzáadom a krémsajtot és botmixerrel krémesre turmixolom. Egy szép kis tálba merem, lefedem és fogyasztásig a hűtőbe teszem.... Tovább »

Málnás joghurt-krém egyszerűen !

   Hozzávalók: ( 2-3 adag ) 1 nagy pohár natúr görög joghurt, ( 40 dkg ) 50 dkg málna vagy eper, ízlés szerint porcukor, fruktóz vagy eritrit steviával, 1/2 csomag dzsemfix, 1/2 citrom leve, Elkészítése: A málnából pár szép szemet félreteszek a díszítéshez. 25-30 dkg málnát összekeverek 2 dkg eritrittel és 1/4 csomag dzsemfixszel. Tűzre… Tovább »

Málnás trifle /2

Hozzávalók a tésztához: Rétegenként 5-6 db babapiskóta, A mousseline-krémhez: 7,5 dl tej, 2 ek vaníliakivonat, 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 5 dkg vaj, 4 dkg kukoricakeményítő, A chantilly-krémhez: 3 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, 12,5 dkg natúr krémsajt vagy mascarpone, A rétegzéshez: 50 dkg málna, ( pár szép szem félretéve a díszítéshez… Tovább »

Kacsamáj pástétom fekete fokhagymával

  Hozzávalók: 30 dkg kacsamáj, alaposan megtisztítva, 3 gerezd fehér fokhagyma, 2 gerezd fekete fokhagyma, 1 babérlevél,  1 ág friss kakukkfű , só,  bors, 15 dkg kacsazsír, Elkészítése: A megtisztított májat a fehér fokhagymával, a kakukkfűvel és a babérlevéllel 2 dl vízben felteszem főni. Mikor már majdnem forr, takarékra állítom a lángot és lefedem, majd… Tovább »

Tavaszi joghurtkrém

Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, só, 1 csokor snidling, 2 szál újhagyma, 4-5 piros retek, Elkészítése: A joghurtot 2 nappal előbb egy műanyag szűrőn kicsöpögtetem. Egy sűrű krémsajtszerű állagot kapok. A snidlinget, az újhagymát és a retket alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd apróra szeletelem, az újhagymát vékonyan felkarikázom, majd a sűrű joghurtba keverem. Ízlés szerint… Tovább »

Sonkás-tojásos krém

Hozzávalók: 30 dkg füstölt-főtt tarja, 3 db főtt tojás, 1 tk mustár, 1 tk ecetes torma, 1 ek tejföl vagy sűrű joghurt, só, őrölt bors, 1 kis csokor snidling, Elkészítése: A főtt sonkát aprítóba teszem és durvára aprítom. A tojásokat megfőzöm, megtisztítom. Kettévágom, a sárgáját kifordítom, a fehérjét apróra kockázom. A sonkát összekeverem a tojássárgájával,… Tovább »

Sajtos – joghurtos mártogatós

Hozzávalók: 25 dkg natúr krémsajt, 2 ek tejföl, só, bors, 5 dkg reszelt sajt, 1 fej lila hagyma vagy 1 csokor újhagyma, Elkészítése: Simára keverem a sajtkrémet néhány evőkanál tejföllel, ízesítem sóval, borssal. Beleforgatom a reszelt sajtot és a felaprított hagymát. A hűtőbe teszem felhasználásig.  ... Tovább »

Orange curd – Narancskrém

Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 1 dl frissen facsart narancslé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkésztítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem a… Tovább »

Csirkemáj pástétom karamellizált hagymával

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 3 fej vöröshagyma, 5 fej lila hagyma, 2 db kápia paprika, 2 db paradicsom, só, bors, 5 gerezd fokhagyma, 6 ek kacsazsír, 1 ek olívaolaj, 1 ek nádcukor, 1 ek balzsamecet, Elkészítése: A hagymákat karikára felszeletelem, félreteszem. A májat megtisztítom, és felkockázom. Egy edényben felolvasztom a zsírt, és a hagyma felét… Tovább »

Fokhagymás-uborkás mártogatós

Hozzávalók: 20 dkg kígyóuborka lereszelve, só, őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsöpögtetett natúr, görög joghurt, 1 kápia paprika, Elkészítése: Legalább fél nappal az elkészítése előtt a görög joghurtot egy műanyag szűrőbe kiöntöm, tálat teszek alá, és a hűtőben lecsöpögtetem. A megmosott uborka végeit levágom, és lereszelem. Lesózom, és 10 percig állni hagyom, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!