Anna konyhája

Grillezett sajtos hot-dog

Hozzávalók a kiflihez: ( 8 db ) 50 dkg liszt, 1 mk só, 1 tk cukor, 2,5-3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1/2 dl olaj, 1 db tojás, A töltelékhez: 8 db virsli, 20 dkg reszelt trapista, 20 dkg reszelt, füstölt sajt, 8 db hot-dog kifli, 16 szelet bacon, Elkészítése: A langyos tejben elkeverem… Tovább »

Hot-dog kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 mk só, 1 tk cukor, 2,5-3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1/2 dl olaj, 1 db tojás, Elkészítése: A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt és felfuttatom. A dagasztótálba kimérem a lisztet, sózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, majd beleöntöm az élesztős… Tovább »

Pozsonyi kifli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 ek cukor, 4 db tojássárgája, Diótöltelék: 25 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tk őrölt fahéj, 10 dkg cukor, 1-2 ek méz, 1 dl víz vagy tej,… Tovább »

Békebeli kovászos vajaskifli

Hozzávalók: (10 db ) 48 dkg BL55 finomliszt vagy BL80-as kenyérliszt, 2 dkg Tk tönkölyliszt, 20 dkg aktív kovász, 1,5 -2 dl langyos tej  1 dl víz, 2,5 dkg vaj, 1 ek cukor, só, langyos tej és nagyszemű só a tetejére Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos tejet és a vizet, és elkeverem, majd hozzáadom… Tovább »

Kovászos croissant

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 2 dl tej, 1 ek cukor, 0,7 dl víz, 1 dkg só, 20 dkg kovász, 30 dkg vaj a hajtogatáshoz, 1 tojás + 1 tk tej a kenéshez, reszelt sajt a szóráshoz, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé a bevonáshoz, Elkészítése: Reggel a lisztet, a kovászt, a tejet, a vizet, a sót… Tovább »

A tökéletes croissant

         Hozzávalók: 20 dkg fehér finomliszt, 20 dkg rételiszt, 1-1,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, 3 dkg friss élesztő, 1 k só, 1 tojás, 1 tojás sárgája, 1 dl natúr joghurt, A rétegzéshez: 15 dkg puha vaj, A lekenéshez : 1 db tojás Elkészítése: A langyos tejbe elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az… Tovább »

Leveles Kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 egész tojás, 2,5 dl tej 2 dkg friss élesztő, 2 ek olaj, 1 kk cukor, 1 kk só, 10 dkg vaj a kenéshez, Elkészítése: 1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatom. A lisztet átszitálom, majd a közepébe mélyedést készítek, és beleütöm… Tovább »

Bundás virsli

  Hozzávaló: 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos tej + 1 kk cukor, 1 db tojás, 1 ek olaj, só, 6 pár virsli, 1 felvert tojás a lekenéshez, 10-15 dkg száraz, reszelt sajt a beszóráshoz, sima mustár a tésztacsíkok lekenéséhez, olaj a tepsi kikenéséhez, Elkészítése: A burgonyát összegyúrjuk a… Tovább »

Uzsonna kifli

  Hozzávalók: 30 dkg búzaliszt, 15 dkg durumliszt, 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 tk méz, 1 dl olaj, 1 tk só, 1 ek tej a lekenéshez, Elkészítése: A kelesztőtálba kimérem a liszteket, és összekeverem. Közepébe mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, rácsorgatom a mézet, és 2 l langyos vízzel elkeverve felfuttatom az… Tovább »

Sokmagvas kifli

  Hozzávalók: 20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 15 dkg búzaliszt, 15 dkg rétesliszt, 3 dkg búzasikér, 2,5 dkg élesztő, 2,5 dl langyos víz, 1 ek méz, 1 ek 10 %-os almaecet, 3 ek étolaj, 10 dkg tejföl, 1 tk só, 4 dkg zab,-és rozspehely, 6 dkg olajos mag megpirítva (len,-szezám,-napraforgó,-tökmag ) 5 dkg olajos magok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!