Anna konyhája

Fűszeres tilápia sütőtökös lepénnyel

Hozzávalók: 3 db tilápia filé, 1 tk fokhagymapor, 1 tk pirospaprika, 1 tk oregano, 1/2 tk őrölt kömény, 1 tk nádcukor, só, őrölt bors, 1 ek olívaolaj, 2 dkg vaj, 1 citrom leve, Sütőtökös lepényekhez: 30 dkg nyers sütőtök, 20 dkg krumpli, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál rétesliszt, fél csokor aprított petrezselyem,… Tovább »

Baconos-hagymás sült harcsafilé

Hozzávalók: 50-60 dkg harcsafilé, só, bors, 2 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, bacon a sütőforma kibéleléséhez,, 1 dl száraz fehérbor, olívaolaj, A körethez: 6-8 db burgonya, Elkészítése: A körethez a burgonyákat megtisztítom, felkarikázom és sós vízben félig megfőzöm. A vizet azonnal leöntöm róla, hogy ne főljön tovább és félreteszem. A harcsát sűrűn beirdalom, sózom, borsozom,… Tovább »

Törpeharcsa rántva

Hozzávalók: 15-20 db törpeharcsa, só, bors, 1 ek őrölt pirospaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt kömény, 3 db tojás, 5-6 ek liszt, zsemlemorzsa, olaj, Elkészítése: Csípőfogóval eltávolítom a harcsa tüskéit, uszonyait. Egy tálba teszem, és durva szemű sóval alaposan beszórom, átforgatom, és legalább fél órát állni hagyom. Bő, meleg vízben többször átmosom, majd pár… Tovább »

Baconba göngyölt harcsafilé kaporszósszal

Hozzávalók: 1 csomag bacon, 80 dkg harcsafilé, 5 dkg durva zsemlemorzsa, 5 dkg durvára darált mogyoró, 1 citrom reszelt héja, 5 ek frissen aprított kapor, 4 ek olívaolaj, só, bors, csilipor, A kapormártáshoz: 1 csokor felaprított kapor, 1 ek liszt, 2-3 ek olaj, só, bors, 1 kk cukor, 1 kk ecet, tej, A burgonya chipshez:… Tovább »

Harcsa dervis módra

Hozzávalók: 60 dkg harcsafilé, 12,5 dkg előfőzött rizs, fél fej karfiol, 4 dl sűrű paradicsomlé, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 db babérlevél, 1 ek méz, 1 citrom leve, só, bors, olaj olívaolaj, friss bazsalikom levél, Elkészítése: A harcsafiléket lecsepegtetem, megsózom. A rizst előfőzöm, a karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben félkeményre előfőzöm…. Tovább »

Haltöpörtyű

     Hozzávalók: kb 1 kg pontyfilé, ( lehetőleg a hasaalja ) só, hal fűszerkeverék, 1 ek őrölt fűszerpaprika, kukoricaliszt, olaj a sütéshez, A salátához. 4 fej lila hagyma, 50 dkg főzni való újburgonya, só, kb 2.3 ek cukor,(ízlés szerint) kb 1 ek ecet,(ízlés szerint) Elkészítése a salátának: A lila hagymás krumplisalátával kezdem, hogy legyen ideje… Tovább »

Pisztráng zöld morzsában

   Hozzávalók: 2 db nagyobb pisztráng, 5 ek zsemlemorzsa, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 ek rozmaring levél, 4-5 db zsályalevél, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj, 1 dl száraz, fehér bor, Elkészítése: A megtisztított halat megmosom, lecsepegtetem, papírtörlővel leszárítom. A fűszereket felaprítom, majd összekeverem a morzsával. A halakat kivűl-belül olajjal bekenem, sózom, borsozom,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!