Anna konyhája

Lekváros táska omlós, leveles tésztából

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott zsír, A töltelékhez: sárgabarack és/vagy szilvalekvár, Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott zsírral. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba csomagolom, majd a hűtőbe teszem felhasználásig.  A pihent… Tovább »

Citrompite citromkrémmel

Hozzávalók: – 24 dkg liszt, – 1 csomag sütőpor, – 24 dkg olvasztott vaj, – 24 dkg porcukor, – 2 citrom reszelt héja, – 2 citrom kifacsart leve, – 4 tojás, A sziruphoz :  10 dkg porcukor  8 tk víz  1/2 citrom kifacsart leve, Citromkrém recept itt található ! Elkészítése: A sütőporos lisztet összekeverem a porcukorral, az… Tovább »

Epres joghurttorta

Hozzávalók: 20 dkg zabkeksz, 8 dkg vaj, 1/2 citrom reszelt héja, A krémhez: 40 dkg málna vagy eper, 25 g porzselatin, 75 dkg natúr görög joghurt, 10-15 dkg porcukor, 3 dl habtejszín, 1 ek vanília kivonat, A zselatin bevonathoz : 3-3,5 dl leszűrt eperlé, ( ha kevés vízzel pótolom ) 1 tasak tortazselé, 1 ek… Tovább »

Barackos-túrós felfújt mandulával

Hozzávalók: 3-4 szem őszibarack, 40 dkg túró, 3 tojás, 8 dkg cukor, 4 dkg puha vaj + 2 dkg a tetejére, 4 dkg liszt, 2 ek búzadara, 2 ek szeletelt mandula, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 citrom leve és lereszelt héja, Elkészítése: Az áttört túrót krémesre keverem a tojások sárgájával, a fahéjjal, a citrom héjjal… Tovább »

Szilvalekváros -diós mézestekercs

  Hozzávalók: 50 dkg liszt, ( vagy 25 dkg fehér tönköly és 25 dkg tk tönkölyliszt ) 1 kiskanák mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1 kk szódabikarbóna, 20 dkg porcukor, ( vagy 5 dkg eritrit steviával ) 2 tojás, 10 dkg ráma margarin, 15 dkg méz, A töltelékhez: 30-40 dkg sűrű szilvalekvár, 10-15 dkg dióbél. A… Tovább »

Duplán túrós csiga

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 25 dkg túró, 2 tk sütőpor, 6 dkg olvasztott margarin, csipet só, 1 tojás, A töltelékhez: 25 dkg túró, 3 ek porcukor, csipet só, 1 tojás, 1 ek vanília kivonat, 20 dkg kék áfonya vagy aszalt meggy, 2 ek tej a lekenéshez, Elkészítése: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom. ( nekem 1-2… Tovább »

Túrós-meggyes zabpelyhes felfújt

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely, 2,5 dl tej, 40-50 dkg kimagozott meggy, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom lereszelt héja és leve, 3 db tojás, 1 csom. vaníliás cukor, 1 dl tejföl, 30 dkg túró, Elkészítése: A zabpelyhet a felmelegített tejbe öntöm és 30 percre lefedve pihentetem. A meggyet összekeverem 10 dkg cukorral és egyet… Tovább »

Szilvalekváros fonat

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 3 dl tej, 2 ek cukor, 5 dkg olvasztott margarin, só, 5 dkg olvasztott margarin a kenéshez, szilvalekvár, 1 felvert tojás a lekenéshez, Elkészítése: A langyos tejben felolvasztom a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A liszt közepébe öntöm az olvasztott margarint, a felfuttatott élesztőt, megsózom… Tovább »

Mákos-meggyes vargabéles

Hozzávalók: 25 dkg cérnametélt, 6 dl tej, csipet só, 4 dkg vaj, 20 dkg darált mák, 2 dl tej, 10 dkg cukor, 1 ek vanília kivonat, 2 tojássárgája, 2 ek cukor, 1 marék kimagozott meggy, 4 réteslap, 5 dkg olvasztott vaj a réteslapok lekenéséhez, A tetejére : porcukor vagy  meglangyosított méz, Elkészítése: A 6 dl… Tovább »

Szilva bundában

Hozzávalók: 15-20 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl sör, csipet só, 3 db tojás, szilva, liszt a forgatáshoz, 1 kk őrölt fahéj, olaj a sütéshez, Elkészítése: A szilvákat megmosom, kimagozom és kettévágom. 3-4 ek lisztet összekeverem a fahéjjal és a kettévágott szilvaszemeket beleforgatom. A tojásokat felverem, majd hozzáadom a lisztet, és hígítom  a tejjel… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!