Hozzávalók:
- 4 db egész csirkecomb,
- só,
- bors,
- 2 ek kakukkfű,
- 2 csokor petrezselyem,
- 4-5 ek olaj,
- 10-10 dkg zöld és fekete olivabogyó,
- 3 nagy fej vöröshagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- 3 db sárga és piros kaliforniai paprika,
- 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom,
Elkészítése:
A megmosott csirkecombot sózom, borsozom, petrezselyemmel, kakukkfűvel beszórom, és olajjal meglocsolom. Alaposan összeforgatom, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.
Tűzálló tepsibe rendezem a fűszeres csirkecombokat, és köré halmozom az olivabogyókat, a nagy darabokra felszeletelt vöröshagymát, az egészben hagyott fokhagymákat, és a csíkokra vágott paprikákat.Ráöntöm a paradicsomot, és a zöldségeket is sózom, borsozom.Befedem a tálat, és 200 °C-on, 1 órát sütöm, majd tető nélkül további 15-20 percet pirítom a tetejét.
Currys párolt rizzsel tálalom.
Kommentek