Anna konyhája

Sziciliai tepsis csirkecomb

     

Hozzávalók:

  1. 4 db egész csirkecomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. 2 ek kakukkfű,
  5. 2 csokor petrezselyem,
  6. 4-5 ek olaj,
  7. 10-10 dkg zöld és fekete olivabogyó,
  8. 3 nagy fej vöröshagyma,
  9. 1 fej fokhagyma,
  10. 3 db sárga és piros kaliforniai paprika,
  11. 80 dkg hámozott, darabolt paradicsom,

Elkészítése:

A megmosott csirkecombot sózom, borsozom, petrezselyemmel, kakukkfűvel beszórom, és olajjal meglocsolom. Alaposan összeforgatom, hogy a fűszeres olaj mindenhol érje.

Tűzálló tepsibe rendezem a fűszeres csirkecombokat, és köré halmozom az olivabogyókat, a nagy darabokra felszeletelt vöröshagymát, az egészben hagyott fokhagymákat, és a csíkokra vágott paprikákat.Ráöntöm a paradicsomot, és a zöldségeket is sózom, borsozom.Befedem a tálat, és 200 °C-on, 1 órát sütöm, majd tető nélkül további 15-20 percet pirítom a tetejét.

Currys párolt rizzsel tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!