Hozzávalók:
- 2 dkg keményítő,
- 1 dkg kakaópor,
- 1 dkg karobpor,
- 5 dkg cukor,
- 3 tojássárgája,
- 4 dl tej,
- 8 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- poharanként 2-3 db kókuszos zabkeksz,
A tetejére:
- 120 ml habtejszín,
- 1 csom. habfixáló,
- 10 dkg mascarpone,
- kókuszreszelék,
Elkészítése:
A keményítőt, a cukrot, a kakaó,-és karobport a tojássárgákkal habosra keverem. Fokozatosan hozzáadom a tejet, simára keverem, és puding sűrűségűre főzöm. A tűzről leveszem, és az apróra tördelt csokoládét hozzákeverem.
A kekszet papírzacskóba teszem, és egy sodrófát végiggörgetve rajta darabosra töröm.
A poharak aljába elosztom a kekszmorzsa felét, majd ráöntöm a csokis krém felét. Ismét keksz réteg következik, amit a maradék krémmel lezárok. A poharakat a hűtőbe teszem teljes lehűlésig.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a mascarponét hozzákeverem. A krémet habzsákba teszem, és a lehűlt poharas krémek tetejére nyomom. Kókuszreszelékkel a tetejét beszórom. Tálalásig a hűtőben tartom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: