Anna konyhája

Kókuszos-csokis pohárkrém

     

Hozzávalók:

  1. 2 dkg keményítő,
  2. 1 dkg kakaópor,
  3. 1 dkg karobpor,
  4. 7 dkg eritrit vagy 5 dkg cukor,
  5. 3 tojássárgája,
  6. 4 dl tej,
  7. 8 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  8. poharanként 2-3 db kókuszos zabkeksz,

A tetejére:

  1. 120 ml habtejszín,
  2. 1 csom. habfixáló,
  3. 10 dkg mascarpone,
  4. kókuszreszelék,

Elkészítése:

A keményítőt, az édesítőszert, a kakaó,-és karobport  a tojássárgákkal habosra keverem. Fokozatosan hozzáadom a tejet, simára keverem, és puding sűrűségűre főzöm. A tűzről leveszem, és az apróra tördelt csokoládét hozzákeverem.

A kekszet papírzacskóba teszem, és egy sodrófát végiggörgetve rajta darabosra töröm.

A poharak aljába elosztom a kekszmorzsa felét, majd ráöntöm a csokis krém felét. Ismét keksz réteg következik, amit a maradék krémmel lezárok. A poharakat a hűtőbe teszem teljes lehűlésig.

A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem, majd a mascarponét hozzákeverem. A krémet habzsákba teszem, és a lehűlt poharas krémek tetejére nyomom. Kókuszreszelékkel a tetejét beszórom. Tálalásig a hűtőben tartom.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!