Anna konyhája

Csokis palacsinta meggyes töltelékkel

    

Hozzávalók a tésztához:

  1. 18 dkg liszt,
  2. 4 dkg cukrozatlan holland kakaópor,
  3. 2 tk sütőpor,
  4. 1 ek  cukor,
  5. csipet só,
  6. 2 egész tojás,
  7. 3 dl tej + 2 dl szódavíz,
  8. 3 dkg olvasztott vaj, + a palacsintasütéshez,

A meggyes töltelékhez:

  1. 25 dkg meggy,
  2. 2 ek  cukor,
  3. 1 ek meggylikőr, vagy 1 ek frissen facsart citromlé,
  4. 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg,

Vagy:

  1. Házi készítésű meggydzsem,

Csokoládészósz:

  1. 2 dl habtejszín,
  2. 5 dkg étcsokoládé,
  3. 1 ek kakaópor,

Elkészítése:

A palacsintatésztához egy tálban összekeverem a lisztet, a sütőport, a kakaót,a cukrot, a sót. Az olvasztott vajat kikeverem a tojásokkal és a langyos tejjel, majd apránként összehabarom a lisztes keverékkel. Kézi habverővel teljesen csomómentesre keverem. Fél órára hűvös helyre teszem.

Közben a meggyes töltelék hozzávalóit kevergetve felforralom, majd lehűtöm.

Ha házi készítésű meggydzsemet használok, csak simán egy kis edényben addig langyosítom, amíg felhígul.

A csokoládészószhoz a tejszínt simára keverem a kakaóval, felforralom, majd a tűzről leveszem, és beledobom a felaprított étcsokoládét. Addig keverem, amíg a csokoládé felolvad, majd félreteszem hűlni.

A palacsinta tésztából a szokásos módon palacsintákat sütök, de olaj helyett olvasztott vajjal kenem ki a palacsinta sütőt.

A kész palacsintákat megkenem a meggyes töltelékkel, négyrét hajtom, majd rácsorgatok a csokoládészószból. Díszítésképpen pici porcukorral meghintem, és bonbonmeggyet nyomok a sarkába.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!