Hozzávalók 50 dkg gnocchihoz:
- 30 dkg főtt, áttört burgonya,
- 15 dkg rétesliszt,
- 2,5 dkg vaj,
- só,
- 1 db tojás,
A mártáshoz:
- 30 dkg hámozott paradicsom,
- 30 dkg spenót,
- 1 tk szárított bazsalikom,
- 2 szál újhagyma,
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 20 dkg főtt, füstölt sonka, ( bőr és zsírréteg nélkül )
- só, bors,
- olívaolaj,
- 20 dkg mozzarella,
Elkészítése:
A paradicsomot egy lábasba teszem, és ízesítem sóval, borssal, bazsalikommal, a felkarikázott újhagymával és a zúzott fokhagymával. Néhány perc alatt összeforralom, majd hozzákeverem a megmosott és felaprított spenótleveleket, és az apróra kockázott sonkát is. Összeforralom, majd félreteszem.
A héjában megfőtt burgonyát lehéjazom, majd krumplinyomón áttöröm. Hozzáadom a lisztet és a sót, majd a vajat. Elmorzsolom, majd a tojással összegyúrom. 8 részre osztom, majd egyenként ujjnyi vastag hengert sodrok belőlük. Kb 2 cm-es darabokat vágok belőlük.
Lobogva forró, sózott vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 – 3 percig főzöm, majd alaposan lecsöpögtetem, pár percet állni hagyom. Egy tűzálló tálba öntöm, olívaolajjal meglocsolom, majd ráöntöm a paradicsomszószt, és a tetejére morzsolom a mozzarellát.
180 °C-os sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: