Anna konyhája

Az igazi krumplipogácsa

Hozzávalók:  kb 50 db

  1. 90 dkg főtt, áttört burgonya,
  2. 30 dkg liszt,
  3. 1 tojás,
  4. 1 tk só,
  5. kb 2 ek zsír a tetejére,

Elkészítése:

A lisztet és az áttört burgonyát megsózom, majd a tojást hozzáadva, könnyen alakítható, lágy tésztát gyúrok.

Kisodrom, és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. A tetejét a szaggatóval 2x, egymásra merőlegesen bemetszem, majd diónyi kis darab zsírt teszek a pogácsák tetejére.

200 5 C-on aranybarnára sütöm. Langyosan fogyasztva a legfinomabb !, de hidegen is jó !

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!