Anna konyhája

Túrótorta eperöntettel

Hozzávalók a tésztához:( 22 cm-es tortaformához ) 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 6 dkg cukor, 1 kisebb tojás sárgája, pici só, A krémhez: 1,5 dkg zselatin, 2 dl tej, 10 dkg cukor vagy 3 dkg eritrit steviával, 3 tojássárgája, 4 tojásfehérje, 1 ek vaníliakivonat, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, 40 dkg túró, Az… Tovább »

Csípős anyósnyelv – kovásszal

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, A tetejére: 1 kisebb tojás, 2 ek tej, máltai fűszersó, szezámmag, reszelt sajt, nagy szemű tengeri só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel… Tovább »

Szaftos resztelt csirkemáj

Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, olaj, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek paradicsompüré, 1/2 tk őrölt kömény, 2 tk majoránna, só, bors, 1 csapott ek fűszerpaprika, 1 ek liszt vagy keményítő, 2 dl víz, 1 db paradicsom, egy kis csokor petrezselyem, Elkészítése: Egy serpenyőben felforrósítom az olajat , beledobom a felkockázott vöröshagymát, a paradicsompürét,… Tovább »

Anyósnyelv – kovászos borkorcsolya

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig sodrom. ezeket a hosszú, vékony csíkokat tepsi méretűre vágom, és… Tovább »

Túrós tejpite

Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 dl tej, 7 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, csipet só, 1 ek vaníliakivonat, Öntetnek: meggy vagy valamilyen más savanykás dzsem. Elkészítése: Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit vajjal vékonyan kikenek, liszttel behintek. A tejet a cukorral, a sóval, a liszttel és a tojásokkal csomómentesre kikeverem. Hozzáadom a… Tovább »

Tavaszi joghurtkrém

Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, só, 1 csokor snidling, 2 szál újhagyma, 4-5 piros retek, Elkészítése: A joghurtot 2 nappal előbb egy műanyag szűrőn kicsöpögtetem. Egy sűrű krémsajtszerű állagot kapok. A snidlinget, az újhagymát és a retket alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd apróra szeletelem, az újhagymát vékonyan felkarikázom, majd a sűrű joghurtba keverem. Ízlés szerint… Tovább »

Epres-vaníliakrémes minipite

Hozzávalók a tésztához: 16 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával, 5 dkg tejföl, 1 tojássárgája, Az eperkrémhez: 20 dkg eper, ízlés szerint cukor, 2 tk  keményítő vagy vanília pudingpor, 1/2 dl narancslé, A vanília krémhez: 4 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg cukor… Tovább »

Eperkrémes minipite

      Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 0,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, A töltelékhez: 50 dkg eper, 1 dl narancslé, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, 2 tk étk. keményítő vagy vanília pudingpor, A díszítéshez: 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 2 dkg vaj + a forma kikenéséhez, Elkészítése:… Tovább »

Sonkás-tojásos krém

Hozzávalók: 30 dkg füstölt-főtt tarja, 3 db főtt tojás, 1 tk mustár, 1 tk ecetes torma, 1 ek tejföl vagy sűrű joghurt, só, őrölt bors, 1 kis csokor snidling, Elkészítése: A főtt sonkát aprítóba teszem és durvára aprítom. A tojásokat megfőzöm, megtisztítom. Kettévágom, a sárgáját kifordítom, a fehérjét apróra kockázom. A sonkát összekeverem a tojássárgájával,… Tovább »

Kovászos focaccia

Hozzávalók: 50 dkg kenyérliszt, 20 dkg tk tönkölyliszt, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 25 dkg aktív kovász, 6 dl langyos víz, só, olaj, olívaolaj, tökmag, napraforgómag, Elkészítése: Este bedagasztottam, közben fél órát pihent a tészta, majd sóztam és folytattam a dagasztást kb 10 percig. Kiolajozott kelesztőtálba tettem. Kétszer sziromhajtogatás, majd ment a hűtőbe reggelig. Reggel óránként… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!