Anna konyhája

Fokhagymás-kapros sült nyúl

Hozzávalók: 1 db egész nyúl, só, bors, 1/2 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1 kis csokor friss kapor, 1 ek majoránna, 1 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 10 db apró újburgonya, 3 fej lila hagyma, 5 dkg vaj, Elkészítése: A megtisztított nyulat 6-7 darabra vágom és alaposan bedörzsölöm sóval, borssal. A… Tovább »

Meggyes crumble

Hozzávalók a morzsához: 25 dkg liszt, 10 dkg nádcukor, 1 tk őrölt fahéj, 15 dkg vaj, A meggyes töltelékhez : 80 dkg meggy, 5 dkg nádcukor, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 tk keményítő,  durvára aprított mogyoró, Elkészítése: A megmosott és kimagozott meggyet összekeverem a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. Egy kerámia sütőtálat vékonyan kivajazok… Tovább »

Meggyes-mákos rácsos pite

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 mk. só, 3 ek. porcukor, 1,5 tk. sütőpor, 25 dkg hideg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek. tejföl, Mákos töltelék: 20 dkg őrölt mák, 10 dkg cukor, 1 citrom héja, 1 alma , 2 ek. étkezési keményítő (vagy gríz), 2 tojás fehérje, Meggyes töltelék: 1 kg meggy kimagozva, 1 mk. fahéj,… Tovább »

Virslis tojáspöri túrós-kapros galuskával

Hozzávalók: 5 db főtt tojás, 3 pár csilis virsli, olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 ek őrölt pirospaprika, só, bors, 1 csapott tk liszt, 1 ek tejföl, A galuskához: 25 dkg túró, 2 db tojás, 15 dkg liszt,  só, 1 csokor aprított kapor, 5 dkg ráma vaj, Elkészítése: A felaprított vöröshagymát pár percig párolom 2-3 ek… Tovább »

Öreg tésztás – rozskovászos gyökérkenyér

Hozzávalók az öreg tésztához: 15 dkg aktív rozskovász, 1,2 dl langyos víz, 25 dkg liszt, Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos vizet simára keverem, majd hozzászitálom a lisztet és bedagasztom. Kelesztőtálba teszem, lefedem és szoba hőmérsékleten hagyom, amíg megkel, majd összeesik. Átpakolom egy kisebb, lezárható dobozba és a hűtőbe teszem. Két hétig biztos eltartható. Amikor… Tovább »

Öreg tésztás kovászos kenyér

Hozzávalók az öreg tésztához: 15 dkg aktív rozskovász, 1,2 dl langyos víz, 25 dkg liszt, Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos vizet simára keverem, majd hozzászitálom a lisztet és bedagasztom. Kelesztőtálba teszem, lefedem és szoba hőmérsékleten hagyom, amíg megkel, majd összeesik. Átpakolom egy kisebb, lezárható dobozba és a hűtőbe teszem. Két hétig biztos eltartható. Amikor… Tovább »

Szuperfinom túrófánk

Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 db tojás, 10 dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 25 dkg liszt, csipet só, 1 ek vaníliakivonat, Elkészítése: A túrót kikeverem a tojásokkal és a vaníliával, majd botmixerrel krémesítem. Megsózom, majd hozzákeverem a cukrot és a sütőporral elkevert lisztet. Bevizezett kézzel diónyi darabokat formázok és forró, bő olajban pár perc alatt… Tovább »

Baconos-cukkinis csirke

Hozzávalók: 2 db bébi cukkini (40 -45 dkg), 40-50 dkg csiperke gomba, só, bors, 1 kis csokor kapor, 10 dkg füstölt sajt, 4 ek zabpehely, 4 db tojás, olaj, 2 tk zsemlemorzsa, 40 dkg bacon, 80 dkg csirkemellfilé, szárnyas -csípős fűszerkeverék, Elkészítése: A csirkemell filét felszeletelem, sózom, alaposan befűszerezem, és 1-2 órára a hűtőbe teszem…. Tovább »

Cukkinis-hagymás rakottas

Hozzávalók: 2 kisebb fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg bébi cukkini, 40 dkg burgonya,  olaj, 2-3 db paradicsom, ek zabpehely, só, őrölt bors, 1 kk kakukkfű, 1 kis csokor petrezselyem, 1-2 szál kapor, 10 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, 2 dl görög joghurt vagy tejföl, 20-30 dkg mellfilé, csirke grillfűszer, Elkészítése: A… Tovább »

Kelbimbó főzelék

Hozzávalók: 80 dkg kelbimbó, 25-30 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kávéskanál őrölt kömény, Elkészítése: A megtisztított kelbimbót blansírozom, majd kb 1/3-át kiveszem, félreteszem. A vöröshagymát megtisztítom, felaprítom és 2-3 ek olajban párolni kezdem, hozzáadom a megtisztított és felkockázott burgonyát, a kelbimbó 2/3-át, majd felöntöm annyi vízzel,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!