Anna konyhája

Expressz lasagne Mary Berry módra

Hozzávalók kb 20×30 cm tepsihez: annyi lasagne lap, ami három rétegben befedi ezt a tepsi méretet, A húsos raguhoz: 50 dkg nyers kolbászhús, 1 ek olaj, 1 ek liszt, 1 db csilipaprika apróra vágva,(opcionális ) 2 db fokhagyma gerezd, 25 dkg csiperke gomba vékonyra szeletelve, 2 dl tejföl, 10 dkg bébispenót felszeletelve, só, bors, 15… Tovább »

Túró Rudi pohárkrém

Hozzávalók: 40 dkg orda vagy túró, cukor vagy édesítőszer ízlés szerint, 2 csomag vaníliáscukor, 2 ek tejföl, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, Az öntethez: 10 dkg 70 %-os, karamellás étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kk étolaj, Elkészítése: Az ordát krumplinyomón áttöröm, hozzákeverem a tejfölt, a vaníliás cukrot és az édesítőszert, majd habosra keverem. A… Tovább »

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya, 30 dkg kelbimbó, 10 dkg bacon, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 csokor petrezselyem, só, bors, 1 csipet szódabikarbóna, Elkészítése: A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem. Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.  A paradicsomot is felkarikázom.  A bacont felaprítom. Összekeverem a… Tovább »

Mákostészta-felfújt vanília sodóval

Hozzávalók egy kb 20cm-es kerek sütőformához:: 30 dkg szélesmetélt , ( durumlisztből ) 15-20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, ( 3 dkg eritrit steviával ) 3 tojás, 1 dl tejföl, 5 dkg cukor, ( 1 tk eritrit steviával ) 2-3 ek vanília kivonat vagy 2 cs vaníliás cukor, vaj vagy margarin a sütőforma kikenéséhez, A… Tovább »

Szilvalekváros -diós mézestekercs

  Hozzávalók: 50 dkg liszt, ( vagy 25 dkg fehér tönköly és 25 dkg tk tönkölyliszt ) 1 kiskanák mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1 kk szódabikarbóna, 20 dkg porcukor, ( vagy 5 dkg eritrit steviával ) 2 tojás, 10 dkg ráma margarin, 15 dkg méz, A töltelékhez: 30-40 dkg sűrű szilvalekvár, 10-15 dkg dióbél. A… Tovább »

Hólabda vagy kozáksapka

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 8 tojás, 8 ek liszt, 3 ek holland kakaópor, 1 csomag sütőpor, A krémhez: 6 dl tej, 6 ek liszt, 25 dkg vaj vagy vajízű margarin, 4 ek porcukor, 2 ek vaníliakivonat, A tetejére: 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kk étolaj, A… Tovább »

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg durumliszt, só, langyos víz, A töltelékhez: 1 ek vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 25 dkg csiperke, 3 ek reszelt sajt, só, bors, bazsalikom, A mártáshoz: 1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl passzirozott paradicsom, oregano, bazsalikom, 1 kk cukor, A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,… Tovább »

Gyömbéres édesburgonya krémleves

Hozzávalók: kb 45-50 dkg édesburgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg bacon, só,  bors, 1 kk reszelt gyömbér, 1/2  tk chili pehely, 8 dl csirke alaplé, 1 csipet cayenne-bors olaj, A levesbetéthez : 10-15 dkg édesburgonya, só, 1 tojássárgája, durumliszt, Elkészítése: 1 ek olajon megpirítom az apróra felkockázott vöröshagymát, majd rádobom a meghámozott és… Tovább »

Sajtos-sonkás nudli

Hozzávalók a nudlihoz:  30 dkg burgonya, 1 tojás, só, kb 15-20 dkg durumliszt, A paradicsomszószhoz:  30 dkg füstölt, főtt csont nélküli karaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré + 2 dl paradicsomlé, bazsalikomlevél, 20 dkg reszelt sajt só, bors olaj Elkészítése: A héjában megfőtt krumplit áttöröm, összegyúrom a liszttel, tojással és a sóval. Gyúródeszkán hüvelykujjnyi… Tovább »

Töltött csirkecomb vitaminsalátával

  Hozzávalók: (3 főre ) 3 db csirkecomb, só, bors, 2 db szikkadt zsemle, 1 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 2 db főtt tojás, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, olaj, A salátához: 50 dkg fehér káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 db sárgarépa, só, 3-4 ek natúr joghurt Elkészítése: A megtisztított csirkecombokat… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!