Anna konyhája

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg durumliszt, só, langyos víz, A töltelékhez: 1 ek vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 25 dkg csiperke, 3 ek reszelt sajt, só, bors, bazsalikom, A mártáshoz: 1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl passzirozott paradicsom, oregano, bazsalikom, 1 kk cukor, A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,… Tovább »

Burgonyás-kolbászos felfújt ropogós kéreggel

Hozzávalók: ( 3 főre ) 50 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sült kolbász, 40 dkg tejföl, 2 ek étk. keményítő, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, só, bors, 25 dkg fagyasztott, blansírozott zöldborsó, 1 kg burgonya, 3 ág kakukkfű, 5 dkg durvára aprított kukoricapehely, 5 dkg vaj, Elkészítése: A… Tovább »

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, só, őrölt bors, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt római kömény, 1 kg paradicsom, 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kisebb bébi cukkini, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 db tojás, Elkészítése: A paradicsom… Tovább »

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók: 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal, A páchoz: 5 dl kaukázusi kefir, 1 ek só, 1 fej fokhagyma, 1 ek nádcukor, 1 el fűszerpaprika, olaj a sütéshez, A bundázáshoz: 20 dkg liszt, 1/2 tk só, 1 mk kakukkfű, 1 mk bazsalikom, 1 mk oregánó, 1 mk őrölt fekete bors,… Tovább »

Csőben sült karfiol és brokkoli

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, só, bors, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dl főzőlé, 10 dkg reszelt sajt, 15-20 dkg felkockázott bacon, 5 db főtt tojás, Elkészítése: A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5… Tovább »

Zalai dödölle újhagymás gombaraguval

Hozzávalók a dödölléhez: 1 kg lisztes-öreg burgonya, só, rétesliszt-amennyit felvesz, ( kb 8 púpos evőkanál,) 2 ek sertészsír, Elkészítése: Egy vaslábasban felteszem főni a megtisztított, felkockázott burgonyát, annyi sós vízben, ami éppen ellepi. Amikor megpuhult krumplinyomóval pépesítem, majd annyi réteslisztet adok hozzá, amennyit felvesz. Tészta keménységűre keverem a tűzön addig, amíg a liszt is átfő… Tovább »

Baconos-cukkinis csirke

Hozzávalók: 2 db bébi cukkini (40 -45 dkg), 40-50 dkg csiperke gomba, só, bors, 1 kis csokor kapor, 10 dkg füstölt sajt, 4 ek zabpehely, 4 db tojás, olaj, 2 tk zsemlemorzsa, 40 dkg bacon, 80 dkg csirkemellfilé, szárnyas -csípős fűszerkeverék, Elkészítése: A csirkemell filét felszeletelem, sózom, alaposan befűszerezem, és 1-2 órára a hűtőbe teszem…. Tovább »

Cukkinis-hagymás rakottas

Hozzávalók: 2 kisebb fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg bébi cukkini, 40 dkg burgonya,  olaj, 2-3 db paradicsom, ek zabpehely, só, őrölt bors, 1 kk kakukkfű, 1 kis csokor petrezselyem, 1-2 szál kapor, 10 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, 2 dl görög joghurt vagy tejföl, 20-30 dkg mellfilé, csirke grillfűszer, Elkészítése: A… Tovább »

Francia rakott brokkoli

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 3 dl tejföl, 5 db tojás, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 pár chilis virsli, őrölt bors, só, zsemlemorzsa, 1 kk szódabikarbóna, Elkészítése: A megtisztított  brokkoli rövid szárait felkarikázom, majd rózsáira szedem. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízben a szárakat 5 percig, a rózsákat 3 percig főzöm,… Tovább »

Édesburgonyás quiche szalonnás-paprikás töltelékkel

Hozzávalók az alaphoz: 30 dkg édesburgonya, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg vaj vagy margarin, 1 kisebb tojás, só, bors, 1 marék kukoricapehely, A töltelékhez: 2 ek vaj, 15 dkg felkockázott, húsos szalonna vagy sonka, 10 dkg póréhagyma, 3 db friss, színes paprika, 10 dkg sajt, 5 db tojás, 3 dl főzőtejszín, Olaj, Elkészítése: Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!