Anna konyhája

Brokkolis-sajtszósszal töltött édesburgonya

Hozzávalók: (2 főre ) 4 db kisebb édesburgonya, A sajtszószhoz: 4 szelet bacon, 1 ek olaj, 1 kisebb brokkoli, 2 dl tejszín, 20 dkg reszelt sajt, só, bors, A chimichurrihoz: ( argentin mártás ) 1 csokor petrezselyem, 1 piros csili, 6 ek olívaolaj, 4 ek vörösborecet, 1 tk nádcukor, 1 tk kakukkfű, 1 tk oregánó,… Tovább »

Fűszeres krumpli muffin

Hozzávalók: 1 kg megtisztított burgonya, 5 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéshez, 1 tk fokhagymapor, 1 tk kakukkfű, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, Elkészítése: A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenem. A burgonyát vékonyra szeletelem. Fűszerezem, majd rászórom a reszelt sajtot , végül ráöntöm az olvasztott vajat és alaposan összekeverem. A fűszeres-sajtos burgonyaszeleteket oszlopszerűen… Tovább »

Hagymás-sonkás-sajtos frittata

Hozzávalók: (2-3 főre ) 3 szál újhagyma, 1 db színes kaliforniai paprika, 2 db burgonya, 2 szelet sonka felaprítva, 10 dkg reszelt sajt, 6 dkg liszt, 4 db tojás, só, bors, Elkészítése: A hagymát felkarikázom, a paprikát és a sonkát apróra felkockázom, a sajtot lereszelem. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszelem, lesózom, pár percig állni… Tovább »

Töltött cukkini

      Hozzávalók: 2 db kisebb cukkini, 1 csokor petrezselyem, olívaolaj, 3-4 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 szál felkockázott házi kolbász, 1 fej felkockázott vöröshagyma, 1 db felkockázott sárgarépa, 15-20 dkg felszeletelt gomba, 1/2 dl kuszkusz, 10 dkg apróra felkockázott sajt, Elkészítése: A kuszkuszt dupla mennyiségű forró vízzel leöntöm, és lefedve hagyom megduzzadni. A cukkinit meghámozom,… Tovább »

Csicseriborsó currys zöldségekkel

    Hozzávalók: 20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg vegyes zöldség, ( hagyma, sárgarépa, brokkoli, karalábé, kelbimbó, zöldbab, zöldborsó,….. ) 1 tk currypor, só, bors, 1 csokor felaprított petrezselyem,  5 dkg vaj, Elkészítése: A csicseriborsót előző este bőséges, hideg vízbe beáztatom. Másnap leszűröm, és sós, szódabikarbónás vízben felteszem főni, amíg puha, de harapható lesz. A zöldségeket… Tovább »

A legropogósabb burgonya chips

Hozzávalók: sütnivaló, C-típusú burgonya, só vagy sós fűszerkeverék, olaj, Elkészítése: Az alaposan megtisztított burgonyát hajszálvékony szeletekre, karikákra vágom, és legalább 1-2 órára hideg vízben megáztatom. A vizet legalább 1x cserélem. Tiszta konyharuhába kiszedem az előzőleg alaposan lecsepegtetett burgonyát és teljesen szárazra “törlöm”. Olajsütőben, 170 °-on, kis adagokban ropogós, aranybarnára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, lecsöpögtetem, majd tálba… Tovább »

Gombás-szalonnás-tojásos tortillatekercs

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 50 dkg csiperkegomba, 10 dkg császárszalonna, só, bors, olívaolaj, 1 db kaliforniai paprika, 4 tojás, 10 dkg reszelt sajt + egy kevés a tetejére,, 8 db tortilla lap, Elkészítése: Az újhagymát felkarikázom. A gombát egy szűrőbe teszem és folyóvíz alatt megmosom, majd lecsöpögtetem és felkockázom. Egy evőkanál olívaolajon a felkockázott szalonnát… Tovább »

Brokkolis-cukkinis frittata

Hozzávalók: 1 zsemle vagy 2 szelet kenyér a héja nélkül, 2-2, 5 dl tej, 4 tojás, só, bors, 1 csokor aprított petrezselyem, 3 ek reszelt sajt, 1 kisebb brokkoli, 1 kisebb reszelt cukkini, 3 gerezd fokhagyma, olívaolaj, Elkészítése: A brokkolit enyhén sós, szódabikarbónás, forrásban lévő vízbe dobom, a tűzről leveszem, majd pár perc után leszűröm…. Tovább »

Sütőtökös lepény

Hozzávalók: 30 dkg nyers sütőtök, 20 dkg krumpli, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál rétesliszt, fél csokor aprított petrezselyem, só, bors, 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez, Elkészítése: A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást,… Tovább »

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya, 30 dkg kelbimbó, 10 dkg bacon, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 csokor petrezselyem, só, bors, 1 csipet szódabikarbóna, Elkészítése: A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem. Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.  A paradicsomot is felkarikázom.  A bacont felaprítom. Összekeverem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!