Anna konyhája

Fokhagymás-mustáros szarvascomb fűszeres pirított burgonyával

Hozzávalók: 1 kg szarvascomb, 10 dkg szalonna, só, bors, 1 ek mustár, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 dl száraz fehérbor, 1 fej vöröshagyma, A sült burgonyához: 1 kg burgonya, só, rozmaring, olaj, sütőzacskó, Elkészítése: A combot hártyáitól megtisztítom, megmosom, leszárítom A rozmaringot felaprítom és összekeverem az áttört fokhagymával és a mustárral.  A húst… Tovább »

Fokhagymás sült nyúl, zöldséges-hajdinás rizzsel

Hozzávalók: 1 egész nyúl, só, őrölt bors, 1 dl olaj, 1 csokor petrezselyemlevél, 1/2 citrom leve, 2 tk morzsolt majoránna, 2 fej vöröshagyma, 5-6 gerezd fokhagyma, 2 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A megtisztított nyulat feldarabolom, majd sóval, borssal bedörzsölöm. Az olajat összekeverem a citromlével , a felaprított petrezselyemlevéllel, a majoránnával és ráöntöm a nyúlra. Lefedem… Tovább »

Lecsós szarvasszelet petrezselymes nudlival

Hozzávalók: 80 dkg szarvas színhús, 1 nagy fej vöröshagyma, 5 db paradicsom, 5 db kápia paprika, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl paradicsomlé, só,  bors, Az olajos páchoz: kb 1 dl olaj, só, bors, 1 kk majoránna, 5 gerezd áttört fokhagyma, A nudlihoz: 1/2 kg burgonya, só, 1 tojás, 3 dkg vaj, 25-30 dkg rétesliszt,… Tovább »

Gombás szarvastokány

Hozzávalók: 1 kg szarvas színhús,( lapocka, comb, lábszár, szegy ) 1 ek zsír, 2 nagy fej vöröshagyma 1 dl sűrű paradicsomlé, 40 dkg erdei gomba, 1-2 babérlevél, 1 kk szárított kakukkfű, 1 csokor petrezselyem, 2-3 dl húsleves alaplé, 2 dl száraz fehérbor, 1 narancs leve és héja, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, só, bors,… Tovább »

Fokhagymás-kapros sült nyúl

Hozzávalók: 1 db egész nyúl, só, bors, 1/2 dl olívaolaj, 1 csokor petrezselyem, 1 fej fokhagyma, 1 kis csokor friss kapor, 1 ek majoránna, 1 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 10 db apró újburgonya, 3 fej lila hagyma, 5 dkg vaj, Elkészítése: A megtisztított nyulat 6-7 darabra vágom és alaposan bedörzsölöm sóval, borssal. A… Tovább »

Töltött nyúlgerinc

Hozzávalók: 1 db kicsontozott nyúlgerinc, 1 szál véres hurka,  4-5 vékony szelet házi sonka vagy bacon, só, bors, 2 ek olaj, 2 szál sárgarépa, 3 db alma, 1 dl száraz fehérbor, Elkészítése: A véres hurka bőrét lehúzom. A sonkaszeleteket a nyúlgerinc hosszúságának megfelelően egymás mellé rendezem, majd ráfektetem az egyben hagyott nyúlgerincet, és alaposan sózom,… Tovább »

Sörben sült nyúlpecsenye

Hozzávalók: 6 db nyúlcomb, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 0,5 l sör, só, bors, 1 tk majoránna, 1 tk lestyán, 1 tk kakukkfű, 1 dl sűrű paradicsomlé, 2 ek zsír, 2 dkg vaj, Elkészítése: A szalonnát felkockázom és zsírjára kisütöm. Kiszedem és félreteszem…. Tovább »

Pirított őzérmék májas-gombás raguval

Hozzávalók: Őzgerinc, (kb 1,5 kg ) 10 dkg füstölt szalonna, 5-6 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, só, bors, kakukkfű, rozmaringág, A pácléhez: 2,5 -3 l víz, 2 dl ecet vagy 4 dl száraz fehérbor, 40 dkg vegyes zöldség, 2 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 20 szem bors és koriander, 10 szem borókabogyó, 2-3 babérlevél,… Tovább »

Sörben sült nyúlcombok hagymás dödöllével

Hozzávalók: 4 db nyúlcomb, 5 dkg füstölt szalonna, 2-3 fej vöröshagyma, 1 egész fej fokhagyma, 2 db sárgarépa, só, bors, 1 tk majoránna, 1 tk lestyán, 1 tk kakukkfű, 1 csokor petrezselyem, 0,5 l sör, 1-2 dl paradicsomlé, 1 ek vaj, A vöröshagymás dödölléhez: 1/2 kg , C-típusú burgonya, kb 25 dkg liszt, só, olaj,… Tovább »

Májas-gombás vadragu

Hozzávalók: 30 dkg őzmáj, 20 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, diónyi vaj, só, bors, 2 db babérlevél, 1 ek paradicsompüré, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor petrezselyem, 1 csípős zöldpaprika, Elkészítése: A májat és a gombát felkockázom, és diónyi vajon, kevés borssal megszórva hirtelen megpirítom. (mindössze 5-6 perc, mert különben a máj megkeményedik )  1… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!