Anna konyhája

Káposztás tészta – cvekedli

Hozzávalók: (4 főre ) 25 dkg fodros nagykocka, 1 fej káposzta, 6-8  ek olaj, só, bors, Elkészítése: A káposztát késes aprítóban durvára aprítom. Lesózom és állni hagyom. A felesleges levet kifacsarom. Egy nagyobb méretű serpenyőben az olajat felmelegítem ,rádobom a káposztát, megborsozom, és addig pirítom, amíg a káposzta össze nem esik és szép barnás színt… Tovább »

Mákos nudli meggyöntettel

Hozzávalók: (3-4 főre ) 20 dkg főtt, áttört, C-típusú burgonya, 15 dkg liszt, 1 kisebb tojás, só, 2 dkg vaj vagy 2 ek olaj, A beforgatáshoz: 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, A meggyszószhoz: 60 dkg friss vagy fagyasztott meggy, 2 ek cukor, 1 tk keményítő, Elkészítése: A darált mákot a cukorral összekeverem. A… Tovább »

Kölesfelfújt szilvaöntettel

Hozzávalók: 25 dkg köles, 7 dl tej, 2 dl víz, 1 mk eritrit steviával, vagy porcukor ízlés szerint, 1 tk vanília kivonat, 5 dkg vaj, 4 db tojás, A szilvaöntethez: 50 dkg szilva, 1 csapott tk eritrit steviával vagy porcukor ízlés szerint, őrölt fahéj, 1/2 citrom leve, 1 mk étk. keményítő, Elkészítése: A szilvaöntettel kezdem…. Tovább »

Lisztmentes magvas kenyér

Hozzávalók: 4 tojás, 1 dl víz, 9 dk g mogyoró vagy dió, 9 dk lenmag, 9 dkg napraforgómag, 9 dkg szezámmag, 9 dk tökmag, egy csipet só, fél teáskanál szódabikarbóna, Elkészítése:  A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval  felverem.  Hozzáadom a szódabikarbónát és a vizet. A magokat  megőrlöm,  hozzáadom a tojáshabos keverékhez, a… Tovább »

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor frissen vágott kapor, 20-25 dkg juhtúró vagy tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 20 dkg húsos szalonna, Elkészítése: A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd… Tovább »

Húsos-káposztás derelye

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg burgonya, só, 1 ek zsír, 1 tojássárgája, 10-15 dkg rétesliszt, A káposztához: 1 kis fej káposzta, só, bors, 1 ek zsír, 1 ek cukor, A töltelékhez: 30 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, 1 kk majoránna, 1 tk őrölt pirospaprika, Elkészítése: A káposztával kezdem…. Tovább »

Brokkolis-sonkás quiche

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, só, 3-4 ek hideg víz, A töltelékhez: 1 db  brokkoli, 10 dkg durvára aprított száraz sajt, 1 csokor felaprított snidling vagy metélő fokhagyma, 10 dkg aprított bacon, 3 egész tojás, 2 dl tejszín, só, bors, a brokkoli főzéshez 1 kk szódabikarbóna, Elkészítése: Kikenek egy kb… Tovább »

Szilvalekváros -diós mézestekercs

  Hozzávalók: 50 dkg liszt, ( vagy 25 dkg fehér tönköly és 25 dkg tk tönkölyliszt ) 1 kiskanák mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1 kk szódabikarbóna, 20 dkg porcukor, ( vagy 5 dkg eritrit steviával ) 2 tojás, 10 dkg ráma margarin, 15 dkg méz, A töltelékhez: 30-40 dkg sűrű szilvalekvár, 10-15 dkg dióbél. A… Tovább »

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg durumliszt, só, langyos víz, A töltelékhez: 1 ek vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 25 dkg csiperke, 3 ek reszelt sajt, só, bors, bazsalikom, A mártáshoz: 1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl passzirozott paradicsom, oregano, bazsalikom, 1 kk cukor, A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!