Anna konyhája

Káposztás tészta – cvekedli

Hozzávalók: (4 főre ) 25 dkg fodros nagykocka, 1 fej káposzta, 6-8  ek olaj, só, bors, Elkészítése: A káposztát késes aprítóban durvára aprítom. Lesózom és állni hagyom. A felesleges levet kifacsarom. Egy nagyobb méretű serpenyőben az olajat felmelegítem ,rádobom a káposztát, megborsozom, és addig pirítom, amíg a káposzta össze nem esik és szép barnás színt… Tovább »

Mákos nudli meggyöntettel

Hozzávalók: (3-4 főre ) 20 dkg főtt, áttört, C-típusú burgonya, 15 dkg liszt, 1 kisebb tojás, só, 2 dkg vaj vagy 2 ek olaj, A beforgatáshoz: 20 dkg darált mák, 10 dkg porcukor, A meggyszószhoz: 60 dkg friss vagy fagyasztott meggy, 2 ek cukor, 1 tk keményítő, Elkészítése: A darált mákot a cukorral összekeverem. A… Tovább »

Kölesfelfújt szilvaöntettel

Hozzávalók: 25 dkg köles, 7 dl tej, 2 dl víz, 1 mk eritrit steviával, vagy porcukor ízlés szerint, 1 tk vanília kivonat, 5 dkg vaj, 4 db tojás, A szilvaöntethez: 50 dkg szilva, 1 csapott tk eritrit steviával vagy porcukor ízlés szerint, őrölt fahéj, 1/2 citrom leve, 1 mk étk. keményítő, Elkészítése: A szilvaöntettel kezdem…. Tovább »

Mogyorókrémes óriás csiga

Hozzávalók a tésztához: 1,25 dl tej, 1 tk + 5 dkg cukor, 2 dkg friss élesztő, 25 dkg liszt, só, 5 dkg vaj, 2 db tojássárgája, Töltelék: 25 dkg mogyorókrém, 2 tojásfehérje, 1 mk őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg durvára őrölt mogyoró, Elkészítése: A mogyorókrémet előző nap elkészítem, de ennek híján a… Tovább »

Meggyes máktorta ( tej, cukor és liszt mentes )

Hozzávalók: 3 db tojás, 3 dkg eritrit steviával, 10 dkg darált mák, 5 dkg kókuszreszelék, 1/2 db citrom, 15-szem meggy, meggy dzsem, vaj a forma kikenéséhez, Elkészítése: A darált mákot, a kókuszreszeléket , az eritritet és a citrom lereszelt héját összekeverem. A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét pár csepp citromlével keményre felverem.  Hozzáadom egyenként a tojások sárgáját, majd a száraz hozzávalókat… Tovább »

Amerikai palacsinta bogyós gyümölcsös öntettel

Hozzávalók: 1 db tojás, 1 ek fruktóz, csipet só, 3 dl tej, 20 dkg liszt, 10 g sütőpor, 3 dkg olvasztott vaj,    Öntethez: 20 dkg vegyes bogyós gyümölcs, ( eper, málna ) 1 ek fruktóz, 1 tk étk. keményítő, Elkészítése: Az öntettel kezdem. A megtisztított gyümölcsöket a fruktózzal édesítem, rászórom a keményítőt, összekeverem, majd… Tovább »

Tejszínes-túrós palacsinta vanília öntettel

Hozzávalók a palacsintához: ( kb 15-20 db ) 20 dkg liszt, 2 dl szódavíz, 3 dl tej, 2 db tojás, csipet só, A töltelékhez: 25 dkg túró, csipet só, 1 ek tejföl, ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer, 2 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 1 ek vaníliakivonat, A vanília öntethez: 3 tojás sárgája, 5 dkg cukor,… Tovább »

Csupa csoki torta (tej, cukor, liszt mentes)

Hozzávalók: A tésztához: 6 dkg darált mogyoró, (mandula vagy dió ) 3 kisebb tojás, 5 g eritrit steviával, 1 ek. kakaópor, A krémhez: 3 dkg eritrit steviával,  2 egész tojás, 2 ek holland kakaó, 15 dkg vaj. Díszítéshez : kókuszreszelék, Elkészítése: A mogyorót megpirítottam, majd ledaráltam. Egy sütőpapírra 4 db, 13 cm átmérőjű kört rajzoltam… Tovább »

Gesztenye-csoki mousse torta

A torta alaphoz: 20 dkg zabkeksz, 5 dkg pirított, durvára aprított mogyoró, 8 dkg vaj, A csokoládé mousse-hoz: 2 tojássárgája, 1 dl tej, 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé, 1 és 3/4 lapzselatin, 1,5 dl habtejszín hidegen, 1 csomag habfixáló,   A gesztenyemousse-hoz: 20 dkg natúr, cukrozatlan gesztenyepüré, 5 dkg nádcukor, 0,6 dl… Tovább »

Málnás trifle /1

Hozzávalók: A tésztához :  babapiskóta, A málnapüréhez: 50 dkg málna, 2 ek cukor, A piskóta megkenéséhez: 1, 5 dl málnapüré, 1 ek citromlé, A fehér csokis málnakrémhez: 2 dl málnapüré, 25 dkg mascarpone, 10 dkg fehér csokoládé, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, A málnás zseléhez: 3 dl málnapüré, 3 db lapzselatin, (5 g )… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!