Anna konyhája

Sajtos perec

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 30 dkg reszelt sajt, 25 dkg margarin, 1 tojássárgája, 2 kk szalalkáli, 2 kk só, 2 ek tej, kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz, 1 tojás a lekenéshez. Elkészítése. 2 ek langyos tejben elkeverem és felfuttatom a szalalkálit. A kimért lisztet megsózom, belemorzsolom a margarint, hozzáadom a reszelt sajtot,  a tojássárgáját,… Tovább »

Fokhagymás grissini

  Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg füstölt, reszelt sajt 10 dkg margarin kk.só 1 tojás, 1 ek szezámmag, 2-3 nagy gerezd fokhagyma átnyomva, az összegyúráshoz 1-2 ek tej.  Elkészítése: A felsoroltakat összegyúrom és kisujjnyi vastag, 20-30 cm-es rudakat sodrok belőle,  és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. 180 ºC-on 10 percig sütöm. Akkor jó,ha kívül ropogós,de… Tovább »

Sajtos kekszlapok

Hozzávalók: 25 dkg liszt,m 1 cs. sütőpor, 5 dkg margarin, 1 tojás, só, tej, 10 dkg olvasztott margarin, 20-25 dkg reszelt sajt, Elkészítése: A lisztet elkeverem a sütőporral, sóval, belemorzsolom a margarint és a tojást, majd annyi tejet adok hozzá, hogy össze tudjam gyúrni. A tésztát papírvékonyra kinyújtom, vékonyan megkenem olvasztott margarinnal, reszelt sajtot szórok… Tovább »

Sós-kapros túrós lepény

  Tészta hozzávalói: 20 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 cs. sütőpor, 1 tojássárgája, csipet só, kb 2 ek tejföl az összegyúráshoz Túrókrém hozzávalói: 50 dkg túró, só, 2 tojás, 2 ek apróra vágott friss kaporlevél, 2 ek tejföl, 1 ek búzadara, Elkészítése: A túrót egy tálba teszem, megsózom, hozzáadom a kaporlevelet, 2 tojássárgáját, végül… Tovább »

Tojásos nokedli friss salátával

Hozzávalók: 60 dkg liszt, 1 tojás, 4-5 dl víz, só, 3-4 ek olaj, 8-10 tojás Elkészítése. A lisztet, sót, tojást egy tálba teszem, és a vízzel nokedli tésztát keverek. A tojásokat felütöm, villával habosra verem, megsózom, és félreteszem. Egy kifőző fazékba vizet forralok, és amikor forr a víz beleszaggatom a tésztát. Közben megkeverem, amikor feljön… Tovább »

Túrós-sajtos pogácsa

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 25 dkg túró, 25 dkg ráma margarin, só, 10 dkg reszelt sajt, 1 tojás a lekenéshez, reszelt sajt a szóráshoz Elkészítése. A sütőporos lisztet a túróval, reszelt sajttal, és a margarinnal összemorzsolom, megsózom, és összegyúrom. 15 percet lisztezett gyúrólapon pihentetem, majd 1 cm vastagra kisodrom, Tetejét rácsosra bevagdosom…. Tovább »

Nagypénteki böjtös pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, só, 1/2 kk őrölt bors, 1 tojás, tej a gyúráshoz, 1 tojás a lekenéshez Elkészítése: A lisztet megsózom, borsozom, hozzáadom a tojást, és tejjel összegyúrom.Sima feszes, viszonylag keményebb tésztát kell kapjak  4-5 részre osztom, 1,5 cm vastag kerek lapokat sodrok, a tetejét éles késsel pár helyen hosszában bevagdosom, tetejét tojással alaposan… Tovább »

Lilahagymás pogácsa

     Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kk só, 1 tojás 1 kis doboz tejföl, 1/2 dl tej, 1 kk cukor, 2,5 dkg élesztő, 5 dkg margarin, 2 fej lila hagyma Elkészítése. A meglangyosított tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom az élesztőt, kb 10 perc alatt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, sózom,… Tovább »

Káposztás pogácsa

  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kk só, 1 tojás 1 kis doboz tejföl, 2-3 ek száraz fehér bor, 1/2 dl tej, 1 kk cukor, 2,5 dkg élesztő,, 1 fej fehér káposzta, 3-4 ek olaj, 1 kk őrölt bors Elkészítése. A meglangyosított tejben feloldom a cukrot, és felfuttatom az élesztőt, kb 10… Tovább »

Croissant vagy rongyos kifli

  Hozzávalók: 1/2 kg liszt 3 dkg élesztő 2,5 dl langyos tej 5 dkg  vaj, 1 kk. só 1 tojás 20 dkg margarin 5 dkg liszt 1 tojás a lekenéshez, reszelt sajt a megszóráshoz.   Elkészítése:1. A meglangyosított tejbe 1 ek cukrot feloldok, belemorzsolom az élesztőt, és hagyom, hogy felfusson. A kelesztőtálba mérem a lisztet,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!