Anna konyhája

Krémsajtos ropogós

  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 1 tojássárgája+ a fehérje a lekenéshez, 1 tk só, magok a szóráshoz. szezám,- len-, kömény,-..stb Elkészítése: A lisztet a vajjal, a sóval, és a krémsajttal elmorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgáját, és összegyúrom. Enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtom, majd a félretett tojásfehérjével bekenem. Rászórom a… Tovább »

Fűszeres, teljes kiőrlésű grissini

  Hozzávalók: 20 dkg liszt, 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 1 tk só, 1,5 dkg friss élesztő, 2 dl langyos víz, 3 ek olivaolaj az aszalt paradicsomról, 4-5 db aszalt paradicsom, 1-2 csipet szárított csili, 1 evőkanálnyi parmezán feldarabolva,, 5 dkg házi, füstölt sonka feldarabolva, 1 tk aprított, friss rozmaring, 1 citrom reszelt héja, Elkészítése:… Tovább »

Bazsalikomos – sajtos grissini

  Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg füstölt, reszelt sajt, 10 dkg margarin, kk.só, 1 tojás, 1 ek szezámmag, 10 db összeaprított, friss bazsalikomlevél, az összegyúráshoz 1-2 ek tej.  Elkészítése: A felsoroltakat összegyúrom és kisujjnyi vastag, 20-30 cm-es rudakat sodrok belőle,  és sütőpapírral bélelt tepsibe rakom. 180 ºC-on 10 percig sütöm. Akkor jó,ha kívül ropogós,de… Tovább »

Dán vajas-aszalt paradicsomos kifli

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 3 dkg cukor, 1 tk só, 0,6 dl langyos víz, 1,25 dl tej, 1 tojás, 25 dkg hideg vaj, 10 dkg felaprított aszalt paradicsom, 1 tk szódabikarbóna, szezámmag Elkészítése: Az aszalt paradicsomot felaprítom. A langyos tejet és vizet egy pohárba kimérem, hozzáadom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt,… Tovább »

Magvas-sajtos lapkenyér

  Hozzávalók: 5 dkg zabpehely, 3 dkg tönkölykorpa, 4 dkg magkeverék, ( len, szezám, napraforgó, tök ) 2,5 dkg lenmagliszt, 2,5 dkg szezámliszt, 5 dkg olaj, 12 dkg víz, 3 dkg reszelt ementáli sajt, só, 1/2 kk sütőpor,    + 1 tojásfehérje a lekenéshez, magvak és reszelt sajt a díszítéshez, Elkészítése: A hozzávalókat kimérem, és… Tovább »

Svéd ropogós kenyér

Hozzávalók: 12,5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, 4,5 dkg zabpehely, 5 dkg lenmag, 5 dkg napraforgómag, 5 dkg, tökmag, 5 dkg szezámmag, 1,5 kk só,  1 tk sütőpor, 1 dl olaj, 2 dl víz Elkészítése: A magokat serpenyőben folyamatos kevergetés-rázogatás mellett megpirítom. Egy tálba öntöm, majd hozzáadom az összes többi hozzávalót. Összekeverem,… Tovább »

Ropogós sajtos rúd

Hozzávalók : 21 dkg teljes kiőrlésű liszt, 15 dkg vaj, 13 dkg reszelt ementáli sajt + a tetejére a szóráshoz, só, 1 ek tejföl, Elkészítése: A lisztet a hideg , felkockázott vajjal, a reszelt sajttal, sóval, egy kanál tejföllel összegyúrom. 1/2 cm vastag, téglalap alakúra nyújtom. A tetejét tojással lekenem, reszelt sajttal megszórom, majd derelyemetszővel,… Tovább »

Omlós sajtos rudacskák

  Hozzávalók: 25 dkg liszt, 12,5 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojásfehérje, csipet só, 1-2 ek víz, 15 dkg füstölt reszelt sajt, 10 dkg  reszelt parmezán sajt. Elkészítése: A liszt közepébe a sót, vajat, és a tojást beleteszem, és összemorzsolom. Hozzáöntjük a vizet, és sima tésztává gyúrom. Gombócot formázok, és egy órára a hűtőbe rakom…. Tovább »

Káposztás csiga

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 kk só, 2.5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 tojás + 2 tojássárgája, 1 dl tej, A töltelékhez: 1 fej káposzta, (60-70 dkg ) 4 ek olaj, só, őrölt bors, A lekenéshez : 1 tojás Elkészítése: A töltelék elkészítésével kezdjük. A káposzta külső leveleit és… Tovább »

Cukkinis lasagne

  Hozzávalók: ( a bolognai szószhoz ) 30 dkg darált sertéshús, 10 dkg húsos szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1-2 dl vörösbor, 2 dl paradicsomlé, 3-4 ek. olaj, 1 ek őrölt pirospaprika, só, bors, bazsalikom, oregáno, Elkészítése: A sárgarépát, vöröshagymát aprítógépben megaprítom. A szalonnát húsdarálón ledarálom. 3-4 ek olajat felforrósítok és fedő nélkül… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!