Anna konyhája

Sütőtökös lepény

Hozzávalók: 30 dkg nyers sütőtök, 20 dkg krumpli, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál rétesliszt, fél csokor aprított petrezselyem, só, bors, 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez, Elkészítése: A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást,… Tovább »

Húsos-káposztás derelye

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg burgonya, só, 1 ek zsír, 1 tojássárgája, 10-15 dkg rétesliszt, A káposztához: 1 kis fej káposzta, só, bors, 1 ek zsír, 1 ek cukor, A töltelékhez: 30 dkg darált hús, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors, 1 kk majoránna, 1 tk őrölt pirospaprika, Elkészítése: A káposztával kezdem…. Tovább »

Brokkolis-sonkás quiche

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, só, 3-4 ek hideg víz, A töltelékhez: 1 db  brokkoli, 10 dkg durvára aprított száraz sajt, 1 csokor felaprított snidling vagy metélő fokhagyma, 10 dkg aprított bacon, 3 egész tojás, 2 dl tejszín, só, bors, a brokkoli főzéshez 1 kk szódabikarbóna, Elkészítése: Kikenek egy kb… Tovább »

A legegyszerűbb krumplis pogácsa

Hozzávalók: 30 dkg főtt, áttört, lisztes burgonya, 30 dkg margarin, 30 dkg liszt, só, 1 db tojás a lekenéshez, Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, megtisztítom, krumplinyomón áttöröm. Ha kihűlt megsózom, majd hozzáadom a lisztet, a margarint és összegyúrom. Ujjnyi vastagra kisodrom, a tetejét éles késsel rácsosra bevagdosom, a tojással lekenem, majd négyzetes darabokra vágom. Sütőfóliával… Tovább »

Csípős anyósnyelv – kovásszal

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, A tetejére: 1 kisebb tojás, 2 ek tej, máltai fűszersó, szezámmag, reszelt sajt, nagy szemű tengeri só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel… Tovább »

Anyósnyelv – kovászos borkorcsolya

Hozzávalók: 13 dkg aktív kovász, 12 dkg liszt, 5 dkg langyos víz, 2,2 dkg olívaolaj, 0,4 dkg dkg só, Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, majd simára dagasztom. Kelesztőtálba egy órát pihentetem, majd kisebb darabokra vágom és sodrófával vagy géppel papírvékonyra sodrom. Géppel az 5- 6. fokozatig sodrom. ezeket a hosszú, vékony csíkokat tepsi méretűre vágom, és… Tovább »

Fokhagymás grissini durumlisztből

Hozzávalók: 30 dkg fehér tönkölyliszt,( vagy fehérliszt ) 20 dkg durumliszt, 3 dl langyos víz, 2 tk só, 1 csipet cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 csokor friss ,aprított bazsalikomlevél, ( vagy szárított, morzsolt ) 4 gerezd áttört fokhagyma, 4 ek olívaolaj, Elkészítése: Egy kis edényben az olívaolajat felforrósítom és pár másodperc alatt megfuttatom rajta az… Tovább »

Káposztás-baconos csiga

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 dkg friss élesztő, 1 tk cukor, 3 dl tej, csipet só, 2 db tojássárgája 10 dkg olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 kisebb fej fejes káposzta, 1 ek olaj, só, őrölt bors, őrölt kömény, 10 dkg bacon, 1 ek zsír, A lekenéshez: 1 tojás, Elkészítése: A felaprított bacont zsírjára kisütöm, a… Tovább »

Édesburgonyás palacsinta baconnal és fokhagymás tejföllel

Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya, 30 dkg liszt, 1/2 kávéskanál szódabikarbóna, só, bors, 3 dl tej, 1 tojás, 2,5 dkg vaj, 20 dkg bacon, 2-3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, Elkészítése: Az édesburgonyát meghámozom és párolóedényben puhára párolom. Amikor lehűlt aprítóba teszem a tejjel és a tojással együtt, majd pépesre keverem. Sózom, borsozom, majd a szódabikarbónás… Tovább »

Édesburgonya golyók

Hozzávalók:( 3-4 főre ) 40 dkg hámozott édesburgonya, 20 dkg burgonyakeményítő, 1 ek fehér tönkölyliszt, 1 tk sütőpor, 1/2 tk só, olaj a sütéshez, Elkészítése: Az édesburgonyát feldarabolom és gőz felett puhára párolom kb 20 perc alatt. Aprítóba teszem és pépesre keverem, majd sózom, hozzáadom a keményítőt és a sütőporos lisztet. Tovább keverem az aprítóba,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!