Anna konyhája

A legfinomabb sajtos pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2-3 ek tejföl, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 dl tej, 30 dkg reszelt sajt, + a tetejére, 2 tojás, 12 g só, Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, közben hozzáadom a sót. A közepében… Tovább »

Fűszeres krumpli muffin

Hozzávalók: 1 kg megtisztított burgonya, 5 dkg olvasztott vaj + a forma kikenéshez, 1 tk fokhagymapor, 1 tk kakukkfű, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, Elkészítése: A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenem. A burgonyát vékonyra szeletelem. Fűszerezem, majd rászórom a reszelt sajtot , végül ráöntöm az olvasztott vajat és alaposan összekeverem. A fűszeres-sajtos burgonyaszeleteket oszlopszerűen… Tovább »

Sajtos-röszti muffin

Hozzávalók: 75 dkg burgonya 15 dkg reszelt sajt , 2 db tojás, 1 kk só, 1 ek vaj, Elkészítése: A muffin forma mélyedéseit vajjal kikenem. A burgonyát megtisztítom, lereszelem és megsózom. Állni hagyom 10 percet, majd kifacsarom, és hozzáadom a tojásokat és 10 dkg reszelt sajtot. Összekeverem, majd az előkészített muffin forma mélyedéseibe kanalazom. A tetejére… Tovább »

Sajtos tönkölykréker

Hozzávalók: 12,5 fehér tönkönybúzaliszt, 1 tk szezámmag, 1 tk lenmag, 1 tk só, 3 dkg vaj, 7 dkg reszelt sajt, 0,6 dl tej, 1 tk mustár, Elkészítése: A liszthez hozzákeverem a szezámmagot, a lenmagot, a sót, a reszelt sajtot, a mustárt,majd a felkockázott hideg vajjal az egészet elmorzsolom. Hozzáadom a tejet és összegyúrom a tésztát…. Tovább »

Káposztás tészta – cvekedli

Hozzávalók: (4 főre ) 25 dkg fodros nagykocka, 1 fej káposzta, 6-8  ek olaj, só, bors, Elkészítése: A káposztát késes aprítóban durvára aprítom. Lesózom és állni hagyom. A felesleges levet kifacsarom. Egy nagyobb méretű serpenyőben az olajat felmelegítem ,rádobom a káposztát, megborsozom, és addig pirítom, amíg a káposzta össze nem esik és szép barnás színt… Tovább »

Bolognai spagetti torta

Bolognai szósz hozzávalói: 30 dkg spagetti, 25 dkg darált sertéshús, 25 dkg darált marhahús, 10 dkg húsos szalonna, 1 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1-2 dl vörösbor, 1 dl főzőtejszín, 1 dl paradicsomlé vagy 2 ek sűrített paradicsom, 3-4 ek. olivaolaj, só, bors, bazsalikom. 3 egész tojás, Spagetti lapokhoz: 30 dkg spagetti, só, 3 tojás,… Tovább »

A legropogósabb burgonya chips

Hozzávalók: sütnivaló, C-típusú burgonya, só vagy sós fűszerkeverék, olaj, Elkészítése: Az alaposan megtisztított burgonyát hajszálvékony szeletekre, karikákra vágom, és legalább 1-2 órára hideg vízben megáztatom. A vizet legalább 1x cserélem. Tiszta konyharuhába kiszedem az előzőleg alaposan lecsepegtetett burgonyát és teljesen szárazra “törlöm”. Olajsütőben, 170 °-on, kis adagokban ropogós, aranybarnára sütöm. Papírtörlőre kiszedem, lecsöpögtetem, majd tálba… Tovább »

Juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 1 tojás, só, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor frissen vágott kapor, 20-25 dkg juhtúró vagy tehéntúró, 2,5 dl tejföl, 20 dkg húsos szalonna, Elkészítése: A szalonnát felkockázom, a zsírját kisütöm, a pörcöt kiszedem és mindkettőt félrerakom. A burgonyát apró lyukú reszelőn lereszelem, megsózom, hozzákeverem a tojást, majd… Tovább »

Kovászos-sajtos ropogós

Hozzávalók: 20 dkg kovász, 15 dkg félfogós liszt, 5 dkg rétesliszt, 5 dkg reszelt sajt, 5 dkg zöldfűszeres sajtkrém, 8 dkg vaj, 1/2 tojássárgája, ízlés szerint :só, bors, fűszerpaprika, a tetejére: 1/2 tojássárgája + tej, szezámmag, Elkészítése: A lisztet elmorzsolom a felkockázott vajjal, majd hozzáadom a sajtokat, a 1/2 tojássárgáját, a kovászt és a fűszereket…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!