Anna konyhája

Cékla saláta

        Hozzávalók :   5-6 db cékla, cukor, só, ecet, őrölt kömény, Elkészítése: A céklákat alaposan bő vízben megmosom, majd felteszem főni. Kb 1 óra múlva tűvel ellenőrzöm. Ha megfőtt kiemelem a vízből, és hűlni hagyom, majd vékonyan meghámozom. Uborkagyalun vékonyra felszeletelem.Vízben feloldom a sót és a cukrot. Ráöntöm a céklára, köménymagot… Tovább »

Kovászolt uborka másképp

    Hozzávalók: 2-3 kg kovászolni való uborka, 1 ek só, 1 csokor kapor levél, 1 fej fokhagyma, 1 db burgonya, 2-3 szál torma, 3-4 babérlevél, 3 literes befőttes üveg Elkészítése: Az uborkákat alaposan megmosom, két végét levágom, és hosszában bevágom a 3/4 részéig először az egyik végétől, majd rá merőlegesen a másik végétől is…. Tovább »

Kovászos uborka

  Hozzávalók: 2-3 kg kovászolni való uborka, 1 ek só, 1 csokor kapor levél, 1 fej fokhagyma, 1 szelet kenyér, 1 ek ecet, 3 literes befőttes üveg Elkészítése: Az uborkákat alaposan megmosom, és hosszában bevágom a 3/4 részéig először az egyik végétől, majd rá merőlegesen a másik végétől is. Így jobban átjárja a sós lé…. Tovább »

Vödrös savanyúság

   Hozzávalók: ( 20 l -es légmentesen záródó edény ) 5 l víz, 1 l 10%-os ecet, 1 kg cukor, 6 ek. só, 3 mokkáskanál borkénpor, 6 mk. szalicil, egész bors – 1 ek. babérlevél – 10-12 db, mustármag – 1 ek. megtisztított, felszeletelt torma – 4-5 szál, cecei paprika, uborka, karfiol, zöld paradicsom, zöld… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!