Anna konyhája

Kapros hagymasaláta

Hozzávalók: 2 db vöröshagyma, 1 db lila hagyma, 1 szál póréhagyma, 1 csokor metélőhagyma, só, 1 kis csokor kapor, 4 db kisebb ecetes uborka, 2 ek ecetes torma, 1 tk mustár, 2 dl tejföl, 1 kk porcukor, 2 ek olívaolaj, 1 db kápia paprika, Elkészítése:  hagymákat megtisztítom és karikára vágom.Tálba teszem, megsózom és egy órát… Tovább »

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók: 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal, A páchoz: 5 dl kaukázusi kefir, 1 ek só, 1 fej fokhagyma, 1 ek nádcukor, 1 el fűszerpaprika, olaj a sütéshez, A bundázáshoz: 20 dkg liszt, 1/2 tk só, 1 mk kakukkfű, 1 mk bazsalikom, 1 mk oregánó, 1 mk őrölt fekete bors,… Tovább »

Tavaszi joghurtkrém

Hozzávalók: 40 dkg natúr görög joghurt, só, 1 csokor snidling, 2 szál újhagyma, 4-5 piros retek, Elkészítése: A joghurtot 2 nappal előbb egy műanyag szűrőn kicsöpögtetem. Egy sűrű krémsajtszerű állagot kapok. A snidlinget, az újhagymát és a retket alaposan megmosom, lecsöpögtetem, majd apróra szeletelem, az újhagymát vékonyan felkarikázom, majd a sűrű joghurtba keverem. Ízlés szerint… Tovább »

Fokhagymás-uborkás mártogatós

Hozzávalók: 20 dkg kígyóuborka lereszelve, só, őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsöpögtetett natúr, görög joghurt, 1 kápia paprika, Elkészítése: Legalább fél nappal az elkészítése előtt a görög joghurtot egy műanyag szűrőbe kiöntöm, tálat teszek alá, és a hűtőben lecsöpögtetem. A megmosott uborka végeit levágom, és lereszelem. Lesózom, és 10 percig állni hagyom, hogy… Tovább »

Görög saláta / I.

Hozzávalók : 2 fej lila hagyma, 4 db paradicsom, 1 db kígyóuborka, 1 db citrom, 20 dkg mini mozzarella, 3 ek olívaolaj, olívabogyó, 1 tk oregánó, Elkészítése: A megtisztított salátához valókat nagyobb kockákra vágom, egy nagyobb salátás tálba halmozom.  Ráfacsarom a citrom levét, enyhén besózom, fűszerezem, rászórom az olívabogyókat, majd meglocsolom olívaolajjal.... Tovább »

Görög saláta / II.

Hozzávalók: 1-1 sárga és piros kaliforniai paprika, 4 db paradicsom, 2 fej lila hagyma, 1 kígyóuborka, 10 dkg olajbogyó, 21 dkg fetasajt, 10 dkg  bacon. 1 ek frissen facsart citromlé, olívaolaj, 4-5 db bazsalikom levél, 10 dkg reszelt parmezán, Elkészítése: A megmosott  és lecsöpögtetett zöldségeket felkarikázom, illetve felaprítom. A fetasajtot és a bacont apróra kockázom,… Tovább »

Provanszi saláta

  Hozzávalók: 8 vékony szelet húsos szalonna, 15 dkg krémfehér sajt, 3 db paradicsom, 3 db paprika, 1 db római saláta, 3-4 db piros retek, 1 fej lila hagyma, Az öntethez: 1 ek fehérbor ecet, 1 kk mustár, só, frissen őrölt bors, 1 kk porcukor, 3 ek olívaolaj, Elkészítése: A füstölt szalonnát felkockázom, és pár… Tovább »

Zöldséges tojásragu

  Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 20 dkg zöldborsó, 1 db karalábé, 5 db tojás, 3 szál zöldhagyma, 3 dkg vaj, 2 ek olivaolaj, 3 dkg liszt, 1 tk currypor, 5-6 dl zöldség főzőlé, 15 dkg sajtkrém, Elkészítése: Személyenként 1-1 tojást keményre főzök, majd megtisztítom. Az újhagymát megtisztítom, és vékonyan felkarikázom. A répát , és a… Tovább »

Cékla saláta

        Hozzávalók :   5-6 db cékla, cukor, só, ecet, őrölt kömény, Elkészítése: A céklákat alaposan bő vízben megmosom, majd felteszem főni. Kb 1 óra múlva tűvel ellenőrzöm. Ha megfőtt kiemelem a vízből, és hűlni hagyom, majd vékonyan meghámozom. Uborkagyalun vékonyra felszeletelem.Vízben feloldom a sót és a cukrot. Ráöntöm a céklára, köménymagot… Tovább »

Fokhagymás uborka saláta

  Hozzávalók: 1 kg saláta uborka, só, ízlés szerint cukor, ( kb 1 ek ) 1 kk ecet, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, 2 ek tejföl Elkészítése: Az uborkát vékonyra gyalulom, besózom, és 1/2 órát állni hagyom. Ezalatt az uborka bőséges levet fog engedni. Az uborkát a keletkezett léből kifacsarom. Ízlés szerint ízesítem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!