Anna konyhája

Kentucky csirkecomb káposztasalátával

Hozzávalók: 4 db kicsontozott egész csirkecomb vagy 8 db alsó csirkecomb csonttal, A páchoz: 5 dl kaukázusi kefir, 1 ek só, 1 fej fokhagyma, 1 ek nádcukor, 1 el fűszerpaprika, olaj a sütéshez, A bundázáshoz: 20 dkg liszt, 1/2 tk só, 1 mk kakukkfű, 1 mk bazsalikom, 1 mk oregánó, 1 mk őrölt fekete bors,… Tovább »

Gyümölcsös túrófelfújt

Hozzávalók: 15 dkg zabpehelyliszt, 5 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg eritrit steviával, (1:4 ) 1 csomag sütőpor, 4 db tojás, 50 dkg túró, 2 dl tejföl, 2 ek mascarpone, 1 citrom leve, 2 ek vaníliakivonat, 20 dkg bogyós gyümölcs, ( málna, meggy, ribizli… ) csipet só, olaj, Elkészítése: Egy tálban simára keverem a túrót a… Tovább »

Csőben sült karfiol és brokkoli

Hozzávalók: (4-5 főre ) 1 fej brokkoli, 1 fej karfiol, só, bors, 2 ek olaj, 3 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dl főzőlé, 10 dkg reszelt sajt, 15-20 dkg felkockázott bacon, 5 db főtt tojás, Elkészítése: A megtisztított és rózsáira szedett brokkolit és a karfiolt sós vízben 5… Tovább »

Zalai dödölle újhagymás gombaraguval

Hozzávalók a dödölléhez: 1 kg lisztes-öreg burgonya, só, rétesliszt-amennyit felvesz, ( kb 8 púpos evőkanál,) 2 ek sertészsír, Elkészítése: Egy vaslábasban felteszem főni a megtisztított, felkockázott burgonyát, annyi sós vízben, ami éppen ellepi. Amikor megpuhult krumplinyomóval pépesítem, majd annyi réteslisztet adok hozzá, amennyit felvesz. Tészta keménységűre keverem a tűzön addig, amíg a liszt is átfő… Tovább »

Baconos-cukkinis csirke

Hozzávalók: 2 db bébi cukkini (40 -45 dkg), 40-50 dkg csiperke gomba, só, bors, 1 kis csokor kapor, 10 dkg füstölt sajt, 4 ek zabpehely, 4 db tojás, olaj, 2 tk zsemlemorzsa, 40 dkg bacon, 80 dkg csirkemellfilé, szárnyas -csípős fűszerkeverék, Elkészítése: A csirkemell filét felszeletelem, sózom, alaposan befűszerezem, és 1-2 órára a hűtőbe teszem…. Tovább »

Cukkinis-hagymás rakottas

Hozzávalók: 2 kisebb fej lila hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 40 dkg bébi cukkini, 40 dkg burgonya,  olaj, 2-3 db paradicsom, ek zabpehely, só, őrölt bors, 1 kk kakukkfű, 1 kis csokor petrezselyem, 1-2 szál kapor, 10 dkg reszelt sajt, 2 db tojás, 2 dl görög joghurt vagy tejföl, 20-30 dkg mellfilé, csirke grillfűszer, Elkészítése: A… Tovább »

Fokhagymás grissini durumlisztből

Hozzávalók: 30 dkg fehér tönkölyliszt,( vagy fehérliszt ) 20 dkg durumliszt, 3 dl langyos víz, 2 tk só, 1 csipet cukor, 2,5 dkg élesztő, 1 csokor friss ,aprított bazsalikomlevél, ( vagy szárított, morzsolt ) 4 gerezd áttört fokhagyma, 4 ek olívaolaj, Elkészítése: Egy kis edényben az olívaolajat felforrósítom és pár másodperc alatt megfuttatom rajta az… Tovább »

Francia rakott brokkoli

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 3 dl tejföl, 5 db tojás, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt sajt, 2 pár chilis virsli, őrölt bors, só, zsemlemorzsa, 1 kk szódabikarbóna, Elkészítése: A megtisztított  brokkoli rövid szárait felkarikázom, majd rózsáira szedem. Lobogva forró, sós, szódabikarbónás vízben a szárakat 5 percig, a rózsákat 3 percig főzöm,… Tovább »

Rántott rizsgolyó joghurtos-uborkás mártogatóssal

Hozzávalók: 30 dkg maradék sonkás-borsós rizottó, 10 dkg sajt, 1 + 1 egész tojás, liszt, zsemlemorzsa a forgatáshoz, olaj a sütéshez, A mártogatóshoz: 30 dkg natúr joghurt, 5 dkg majonéz, 15 dkg kígyóuborka, 2-3 gerezd fokhagyma, só, citromlé, Elkészítése: A sajtnak jó részét lereszelem, a maradékból annyi kis kockányi darabot vágok le, ahány gombócot szeretnék… Tovább »

Rizses frittata sonkával, sajttal gazdagítva

Hozzávalók: 30 dkg maradék párolt rizs, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 3 ek olívaolaj, 30 dkg felkockázott főtt sonka, 10 dkg reszelt sajt, 3 db egész tojás, 1,5 dl tejszín, Elkészítése: A vajat és az olajat egy füles  ( sütőbe is betehető )  serpenyőben felforrósítom, majd a finomra aprított vöröshagymát enyhén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!