Anna konyhája

Kínai húsgombóc kukoricás rizzsel

Hozzávalók a húsgombóchoz: 50-60 dkg darált sertéshús, 3-4 gerezd áttört fokhagyma, 1 tojás, 2 ek szezámmag, 1 kk reszelt gyömbér, só, bors, csipet csilipor, A raguhoz: 4 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 bébi cukkini, 3 db színes paprika, 1 dl száraz fehérbor, 2 ek szójaszósz, 1 kk curry, ízlés szerint csilipor, 1 tk méz,… Tovább »

Sütőtökös lepény

Hozzávalók: 30 dkg nyers sütőtök, 20 dkg krumpli, 2 gerezd áttört fokhagyma, 2 tojás, 3-4 evőkanál rétesliszt, fél csokor aprított petrezselyem, só, bors, 1/2 dl olívaolaj és 5 dkg vaj a sütéshez, Elkészítése: A sütőtököt és a krumplit meghámozom, és egy párolóedénybe puhára párolom.Villával összetöröm, hozzáadom a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a tojást,… Tovább »

Brokkolis-sonkás quiche

Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg hideg vaj, só, 3-4 ek hideg víz, A töltelékhez: 1 db  brokkoli, 10 dkg durvára aprított száraz sajt, 1 csokor felaprított snidling vagy metélő fokhagyma, 10 dkg aprított bacon, 3 egész tojás, 2 dl tejszín, só, bors, a brokkoli főzéshez 1 kk szódabikarbóna, Elkészítése: Kikenek egy kb… Tovább »

Rakott kelbimbó édesburgonyával

Hozzávalók: 60 dkg édesburgonya, 30 dkg kelbimbó, 10 dkg bacon, 10 dkg sajt, 4 db paradicsom, 3 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, 0.5 csokor petrezselyem, só, bors, 1 csipet szódabikarbóna, Elkészítése: A kelbimbót megtisztítom,  egy lábosba teszem , ráöntök  valamivel több szódabikarbónás vizet, mint amennyi ellepi. Megsózom és puhára főzöm. Leszűröm és lecsepegtetem. Az édesburgonyát megpucolom,  karikákra vágom, és 15-20 perc alatt megfőzöm.  A paradicsomot is felkarikázom.  A bacont felaprítom. Összekeverem a… Tovább »

Szilvalekváros -diós mézestekercs

  Hozzávalók: 50 dkg liszt, ( vagy 25 dkg fehér tönköly és 25 dkg tk tönkölyliszt ) 1 kiskanák mézeskalács fűszerkeverék, csipet só, 1 kk szódabikarbóna, 20 dkg porcukor, ( vagy 5 dkg eritrit steviával ) 2 tojás, 10 dkg ráma margarin, 15 dkg méz, A töltelékhez: 30-40 dkg sűrű szilvalekvár, 10-15 dkg dióbél. A… Tovább »

Sajtos-gombás ravioli bazsalikomos paradicsom mártással

Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg durumliszt, só, langyos víz, A töltelékhez: 1 ek vaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, 25 dkg csiperke, 3 ek reszelt sajt, só, bors, bazsalikom, A mártáshoz: 1 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 dl passzirozott paradicsom, oregano, bazsalikom, 1 kk cukor, A szóráshoz: kb 15 dkg száraz, reszelt sajt,… Tovább »

Sajtos-sonkás nudli

Hozzávalók a nudlihoz:  30 dkg burgonya, 1 tojás, só, kb 15-20 dkg durumliszt, A paradicsomszószhoz:  30 dkg füstölt, főtt csont nélküli karaj, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál paradicsompüré + 2 dl paradicsomlé, bazsalikomlevél, 20 dkg reszelt sajt só, bors olaj Elkészítése: A héjában megfőtt krumplit áttöröm, összegyúrom a liszttel, tojással és a sóval. Gyúródeszkán hüvelykujjnyi… Tovább »

Burgonyás-kolbászos felfújt ropogós kéreggel

Hozzávalók: ( 3 főre ) 50 dkg csiperkegomba, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sült kolbász, 40 dkg tejföl, 2 ek étk. keményítő, 2,5 dl tej, 10 dkg reszelt sajt, 2 ek olaj, só, bors, 25 dkg fagyasztott, blansírozott zöldborsó, 1 kg burgonya, 3 ág kakukkfű, 5 dkg durvára aprított kukoricapehely, 5 dkg vaj, Elkészítése: A… Tovább »

Csicsóka nudli sárgabarack lekvárral

Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, 20 dkg burgonya, só, 1 tojás sárgája, 2,5 dkg vaj vagy margarin liszt, amennyit felvesz, 1 ek. étolaj 5 ek zsemlemorzsa, Elkészítése: A csicsókát és a burgonyát alaposan megmosom és a héját eltávolítom. Sós vízben megfőzöm, majd krumplinyomón lazán megnyomva kifolyatom a fölösleges nedvességét, ( a csicsókának ) majd átpasszírozom magát … Tovább »

Shakshouka-izraeli lecsó

Hozzávalók: 6 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csili paprika, só, őrölt bors, 1 tk őrölt piros paprika, 1 kk őrölt kömény, 1 kk őrölt római kömény, 1 kg paradicsom, 1 kg tv paprika és kápia paprika vegyesen, 1 kisebb bébi cukkini, 1 nagy csokor petrezselyem, 6 db tojás, Elkészítése: A paradicsom… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!