Anna konyhája

Epres – mascarponés poharas

  Hozzávalók: 40 dkg eper, ( nekem most málna ) 10 dkg porcukor, 5 dkg fehércsokoládé, 25 dkg mascarpone, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, Elkészítése: A fehércsokit vízgőz felett megolvasztom. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verem. A mascarponét kikeverem 5 dkg porcukorral, a megolvasztott fehércsokival, majd óvatosan hozzáadom a felvert tejszín 2/3-át. Annyi… Tovább »

Feketeerdő trifle

Hozzávalók a tésztához:(3 tojásból kakaós piskóta ) 3 tojás, 9 dkg cukor, 1 csom vaníliás cukor, 4 dkg liszt, 3 dkg étk. keményítő, 3 dkg holland kakaópor, csipet só, Elkészítése. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliával habosra keverem. A tojásfehérjéket csipet só hozzáadásával kemény habbá verem. A tojássárgájából készült masszára halmozom a kemény habot,… Tovább »

Oroszkrém

  Hozzávalók: 5 tojásból készült piskóta, 1 l tej, 5 tojás, 20 dkg cukor, 5 dkg liszt, 1 rúd vanília, 2,5 dl habtejszín, 1 csom habfixáló, kimagozott meggy, ( befőtt is jó! ) 10 dkg étcsokoládé, csipet só, Elkészítése: Elkészítem a piskótát. A kihűlt piskótát 1×1 cm-es kockákra aprítom. A krémhez a tojásokat szétválasztom, és… Tovább »

Citromkrém – Lemon curd

  Hozzávalók: 3 tojássárgája, 10 dkg cukor vagy fruktóz, 2 dkg keményítő, 0,6 dl frissen facsart citromlé, 1 dl tej, 5 dkg vaj Elkésztítése: A tojássárgákat habosra keverem a cukorral (vagy a fruktózzal,)  és a keményítővel. Hígítom 1 dl tejjel, és kevergetve főzöm addig, amíg besűrűsödik, de nem forralom ! Leveszem a tűzről, és hozzákeverem… Tovább »

Citromkrémes-mogyorós desszert

   Hozzávalók :  Citromkrém: 3 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héja,.1 érett citrom frissen kifacsart leve, 12 dkg cukor, 2 dkg étkezési keményítő, 5 dkg vaj, 1 dl tej Elkészítése: Habosra keverem  tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel és a citrom levével, reszelt héjával. Hozzáadom a tejet,simára kikeverem.Lassú tűzön forralás nélkül besűrítem. A tűzről leveszem és… Tovább »

Málnás-vaníliás krém babapiskótán

 Hozzávalók. babapiskóta, 1 cs. vanília pudingpor, 5 dl tej, 2-3 ek cukor, 2,5 dl habtejszín, 25 dkg mascarpone krémsajt, 40 dkg málna Elkészítése: A pudingport 2-3 ek cukorral és 2 dl tejjel simára keverek, majd hozzáadom a maradék 3 dl tejet is, és sűrűre főzöm, majd időnként megkeverve lehűtöm. Amíg hűl, kemény habbá verem a… Tovább »

Gyümölcsös görög joghurt

Hozzávalók. 400 gr pilos görög natúr joghurt, 2 kiskanál fruktóz, friss gyümölcs : eper, málna, ribizli, őszibarack,…. Elkészítése. A joghurtot az édesítőszerrel elkeverem. A gyümölcsöket alaposan megmosom, ha szükséges a héját eltávolítom, és apró darabokra szeletelem. Belekeverem az édesített joghurtba, kis tálakba adagolom, tetejét gyümölccsel díszítem. Pillanatok alatt elkészíthető, fantasztikusan üdítő finomság a nyári nagy… Tovább »

Vaniliás puding málnával

  Hozzávalók: 2 cs csomag vanília puding, 1 l tej, 4-5 ek cukor, 30 dkg málna, 5 dl habtejszín, 2 csomag habfixáló, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál étolaj Elkészítése: A vanília  pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, és hűlni hagyom. Közben többször alaposan kikeverem. Amikor langyosra hűlt a puding, keményre verem a tejszínt… Tovább »

Vaníliás-csokis puding eperrel ropogós csoki öntettel

Hozzávalók: 1 csomag vanília puding, 1 csomag csokoládé puding, 1 l tej, 3-3 ek cukor, 30 dkg eper, 2,5 dl habtejszín, 1 csomag habfixáló, 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj, 1 kávéskanál étolaj Elkészítése: A vanília és csoki pudingokat a leírásnak megfelelően elkészítem, és hűlni hagyom. Közben többször alaposan kikeverem. Amikor langyosra hűlt a puding,… Tovább »

Madártej

         Hozzávalók: 5 db tojás, 1 l tej, 4-5 ek cukor, vanília, 1/2 csomag vanília pudingpor, Elkészítése: Felteszem a tejet forralni, belekaparom a vanília magját, és a rudat is a tejbe dobom. Szétválasztom a tojások sárgáját és fehérjét. A tojássárgájákhoz hozzáteszem a cukrot, pudingport, és simára keverem. A tojásfehérjéhez egy csipet sót… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!