Anna konyhája

Tojásos-sonkás pizza

  Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, kb 3 dl langyos víz, 3 ek olivaolaj. 1 kk oregano, 1 kk bazsalikom, Elkészítése. Langyos vízbe teszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, elkeverem, és felfuttatom. Kelesztő tálba mérem a lisztet, a fűszereket, megsózom, hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztős… Tovább »

Mexikói pizza vagy quesadillas

             Hozzávalók a tortilla tésztához: 20 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg kukoricaliszt, 1 kk só, 1 ek olivaolaj, 1 ek étolaj, langyos víz, A töltelékhez: (természetesen tetszőlegesen variálható ) sonkaszeletek vagy kolbász karikák, vöröshagyma és lila hagyma karikák, jól olvadó sajtok, (nekem gouda és ementáli volt  ) Elkészítése: A liszteket, a sóval… Tovább »

Tőkegombás pizza

  Hozzávalók: 2 db 2×36 cm-es pizzára 50 dkg lisztből pizza tésztát készítek, 30 dkg mozzarella sajt, 50 dkg erdei gomba, (nálam tőkegomba ) olaj, 4 ek olivaolaj, só, bors, bazsalikom, 2 fej lila hagyma, 8 ek passzírozott paradicsom, 10 szelet edámi sajt, Tabasco szósz Elkészítése: Elkészítem a pizza tésztát, 2 gombócba vágom, megformázom, és… Tovább »

Töki pompos variáció

  Hozzávalók: A tésztához: 0,3 kg  búzaliszt, 2,5 dkg élesztő, 1 db közepes méretű burgonya,  só, langyos víz A feltéthez:  1 dl ketchup 2 fej  vöröshagyma felkarikázva,  angolszalonna és házi kolbász,  durvára reszelt sajt Elkészítése: A felkockázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzöm, A kimért liszt közepébe mélyedést csinálok, beleteszem a megfőtt, áttört burgonyát. Az élesztőt… Tovább »

Sonkás pizza

  Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, kb 3 dl langyos víz, 3 ek olivaolaj. Elkészítése. Langyos vízbe teszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, elkeverem, és felfuttatom. Kelesztő tálba mérem a lisztet, megsózom, hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztős vízzel sima, ruganyos tésztává dagasztom. Amikor… Tovább »

Kemencében sült pizza

  Hozzávalók. 1 kg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, kb 4-5 dl langyos víz, 4 ek olivaolaj. Feltéthez: 30 dkg füstölt ,házi sonka, vékony csíkokra szelve, 20 dkg füstölt, házi húsos szalonna, vékony csíkokra szelve, 2 szál házi kolbász felkarikázva, 30 dkg reszelt sajt, 2 nagy fej vöröshagyma vékony karikákra… Tovább »

Húsos csónakok – Török pizza – Török pide

Hozzávalók: Pizza tészta ,50 dkg lisztből, 50 dkg sertés darált hús, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 ek oliva olaj, só, bors,erős darált paprika, 4-5 paradicsomból paradicsompép, ( aprítóval, vagy turmixszal ) reszelt sajt. Elkészítése. A felaprított hagymákat olivaolajon pár percig pirítom, majd hozzáadom a darált húst, és erős lángon kifehéredésig kevergetem, sütöm. Megsózom,… Tovább »

Olaszos töltött pizza

Hozzávalók: pizza tészta, saját készítésű párolt zöldség mellfilével, vagy konzerv zöldségek, saját készítésű paradicsomszósz, vagy konzerv passzírozott paradicsom, reszelt sajt, 1 db tojás a lekenéshez Elkészítése. Paradicsomszósz: 2 fej vöröshagymát, 2 szál sárgarépát, 5-6 gerezd fokhagymát aprítógépben felaprítom.2 ek oliva olajban párolom 5 percet, majd hozzáadok 1/2 l paradicsomlevet, és 15 percig kevergetve sűrűre főzöm…. Tovább »

Pizza tészta

  Hozzávalók. 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 kk só, kb 3 dl langyos víz, 3 ek olivaolaj. Elkészítése. Langyos vízbe teszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, elkeverem, és felfuttatom. Kelesztő tálba mérem a lisztet, megsózom, hozzáöntöm az olajat, majd a felfuttatott élesztős vízzel sima, ruganyos tésztává dagasztom. Amikor már nem… Tovább »

Sonkás – sajtos leveles csiga

Hozzávalók: 60 dkg leveles kelt tészta 30 dkg főtt sonka 30 dkg reszelt sajt 1 üveg milánói  gombás szósz   A leveles kelt tésztámat kinyújtom kb. 30 cm szélesre és gombás milánói szósszal bekenem, apróra kockázott főtt ( füstölt ) sonkával, reszelt sajttal  beszórom és feltekerem. Kétujjnyi szeleteket vágok éles késsel és kizsírozott tepsibe teszem,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!