Anna konyhája

Grízes pite szilvával

Hozzávalók: 10 dkg liszt, 10 dkg búzadara, 1/2 csomag sütőpor, 2 db tojás, 8 dkg cukor, 1 tk vaníliakivonat, 7 dkg olvasztott vaj, 2,5 dl tejföl, szilva + őszibarack vagy sárgabarack, vaj a sütőforma kikenéséhez, Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a cukorral, a vaníliával, az olvasztott vajjal és a tejföllel, majd hozzákeverem a liszt+ dara… Tovább »

Morzsasüti-szilvás crumble

Hozzávalók: ( 6 db szuflé  vagy egy piteforma ) 60 dkg szilva, 1/2 őrölt tk fahéj, A morzsához: 10 dkg liszt, 5 dkg őrölt mandula, 6 dkg vaj + a forma kikenéséhez, 5 dkg cukor, Elkészítése: Egy kevés vajat felolvasztok, és szilikon ecsettel mindegyik formát kikenem. A megmosott szilvát kimagozom, kisebb darabokra vágom, majd a… Tovább »

Barackos-túrós felfújt mandulával

Hozzávalók: 40 dkg túró, 6 dkg vaj, 10 dkg cukor + az edény szórásához, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 citrom reszelt héja és leve, 3 tojás, 4 dkg liszt, 2 ek búzadara, kajszi vagy őszibarack, 2ek szeletelt mandula, Elkészítése: A túrót krémesre keverem 8 dkg cukorral, a tojások sárgájával és 4 dkg vajjal, majd ízesítem… Tovább »

Sárgabarack pite

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 13 dkg vaj, 1 ek tej, 10 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 csipet só, 4-5 db finomra morzsolt babapiskóta, 60 dkg sárgabarack, 1 tojás a tészta lekenéséhez, Elkészítése: A lisztet a felkockázott vajjal elmorzsolom, majd a tejjel, a cukorral, a sóval és a tojássárgájával tésztát gyúrok. Fóliába csomagolom és 1 órára… Tovább »

Meggyes crumble

Hozzávalók a morzsához: 25 dkg liszt, 10 dkg nádcukor, 1 tk őrölt fahéj, 15 dkg vaj, A meggyes töltelékhez : 80 dkg meggy, 5 dkg nádcukor, 1/2 tk őrölt fahéj, 1 tk keményítő,  durvára aprított mogyoró, Elkészítése: A megmosott és kimagozott meggyet összekeverem a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel. Egy kerámia sütőtálat vékonyan kivajazok… Tovább »

Meggyes-mákos rácsos pite

Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 mk. só, 3 ek. porcukor, 1,5 tk. sütőpor, 25 dkg hideg vaj, 2 tojássárgája, 2 ek. tejföl, Mákos töltelék: 20 dkg őrölt mák, 10 dkg cukor, 1 citrom héja, 1 alma , 2 ek. étkezési keményítő (vagy gríz), 2 tojás fehérje, Meggyes töltelék: 1 kg meggy kimagozva, 1 mk. fahéj,… Tovább »

Túrós tejpite

Hozzávalók: 50 dkg túró, 3 dl tej, 7 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, csipet só, 1 ek vaníliakivonat, Öntetnek: meggy vagy valamilyen más savanykás dzsem. Elkészítése: Egy kb 20 x 30 cm-es tepsit vajjal vékonyan kikenek, liszttel behintek. A tejet a cukorral, a sóval, a liszttel és a tojásokkal csomómentesre kikeverem. Hozzáadom a… Tovább »

Epres-vaníliakrémes minipite

Hozzávalók a tésztához: 16 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor vagy 2 dkg eritrit-steviával, 5 dkg tejföl, 1 tojássárgája, Az eperkrémhez: 20 dkg eper, ízlés szerint cukor, 2 tk  keményítő vagy vanília pudingpor, 1/2 dl narancslé, A vanília krémhez: 4 dl tej, 2 dkg vaj, 10 dkg cukor… Tovább »

Eperkrémes minipite

      Hozzávalók a tésztához: 20 dkg liszt, csipet só, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 0,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, A töltelékhez: 50 dkg eper, 1 dl narancslé, ízlés szerint cukor vagy édesítőszer, 2 tk étk. keményítő vagy vanília pudingpor, A díszítéshez: 5 dkg 70 %-os étcsokoládé, 2 dkg vaj + a forma kikenéséhez, Elkészítése:… Tovább »

Zabpelyhes-kókuszos áfonyaszelet

Hozzávalók: 15 dkg kókuszreszelék, 15 dkg fehér tönkölyliszt, 10 dkg nádcukor, 1 ek méz, csipet só, 18 dkg hideg vajízű Ráma margarin, 22 dkg zabpehely, 35-40 dkg áfonyadzsem, Elkészítése: A lisztet, a sót és a cukrot robotgépbe összekeverem, majd hozzáadom a felkockázott hideg Rámát is, és addig keverem, amíg el nem kezd összeállni. Ekkor hozzákeverem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!