Anna konyhája

Grillezett sajtos hot-dog

Hozzávalók a kiflihez: ( 8 db ) 50 dkg liszt, 1 mk só, 1 tk cukor, 2,5-3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1/2 dl olaj, 1 db tojás, A töltelékhez: 8 db virsli, 20 dkg reszelt trapista, 20 dkg reszelt, füstölt sajt, 8 db hot-dog kifli, 16 szelet bacon, Elkészítése: A langyos tejben elkeverem… Tovább »

Hot-dog kifli

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 mk só, 1 tk cukor, 2,5-3 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1/2 dl olaj, 1 db tojás, Elkészítése: A langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom a friss élesztőt és felfuttatom. A dagasztótálba kimérem a lisztet, sózom, a közepébe ütöm a tojást, hozzáadom az olajat, majd beleöntöm az élesztős… Tovább »

Pozsonyi kifli

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 1 dkg só, 10 dkg zsír, 10 dkg vaj, 2 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 ek cukor, 4 db tojássárgája, Diótöltelék: 25 dkg darált dió, 1 csomag vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 1 tk őrölt fahéj, 10 dkg cukor, 1-2 ek méz, 1 dl víz vagy tej,… Tovább »

A legfinomabb sajtos pogácsa

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 2-3 ek tejföl, 3 dkg élesztő, 1 kk cukor, 1 dl tej, 30 dkg reszelt sajt, + a tetejére, 2 tojás, 12 g só, Elkészítése: A meglangyosított tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. A felkockázott vajat elmorzsolom a liszttel, közben hozzáadom a sót. A közepében… Tovább »

Dagasztás nélküli házi kenyér

Jim Lahey eredeti receptje alapján: Hozzávalók: 43 dkg liszt (BL80, BL55),  1 tk porélesztő, 1,5 tk só, 4 dl víz, olívaolaj, kukoricaliszt, Elkészítése: Egy edényben összekeverem a lisztet, az élesztőt és a sót. Hozzáadom a 4 dl vizet, és elkeverem. Egy ragacsos tésztát kapok, de ilyennek kell lennie. Egy kelesztő tálat vékonyan bekenek olíva olajjal,… Tovább »

Lisztmentes magvas kenyér

Hozzávalók: 4 tojás, 1 dl víz, 9 dk g mogyoró vagy dió, 9 dk lenmag, 9 dkg napraforgómag, 9 dkg szezámmag, 9 dk tökmag, egy csipet só, fél teáskanál szódabikarbóna, Elkészítése:  A tojásokat ketté választom, a fehérjét a csipet sóval  felverem.  Hozzáadom a szódabikarbónát és a vizet. A magokat  megőrlöm,  hozzáadom a tojáshabos keverékhez, a… Tovább »

Mogyorós-csokis csiga

Hozzávalók a tésztához: 50 dkg finomliszt, 30 dkg Rama margarin vagy vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, A lekenéshez: 4- 5 evőkanál olvasztott margarin, A töltelékhez: 1 dl tejszín 10 dkg 70 %-os étcsokoládé, 5 dkg mogyoró, Elkészítse: A tészta hozzávalóit összegyúrom.  Vékonyra kisodorom, és lekenem az olvasztott margarinnal. Feltekerem, mint a bejglit, folpackba… Tovább »

Békebeli kovászos vajaskifli

Hozzávalók: (10 db ) 48 dkg BL55 finomliszt vagy BL80-as kenyérliszt, 2 dkg Tk tönkölyliszt, 20 dkg aktív kovász, 1,5 -2 dl langyos tej  1 dl víz, 2,5 dkg vaj, 1 ek cukor, só, langyos tej és nagyszemű só a tetejére Elkészítése: A kovászhoz öntöm a langyos tejet és a vizet, és elkeverem, majd hozzáadom… Tovább »

Spanyol briós – ensaimada

Hozzávalók a tésztához: ( 4 db ) 30 dkg liszt, 2 dkg élesztő, só, 4 dkg cukor, 1 tojás, 2 tk olaj, kb 1,2 dl langyos tej, A lekenéshez: 10 dkg olvasztott vaj, A töltelékhez tetszés szerint: vaníliás cukor,fahéjas cukor,lekvár,mogyorókrém, reszelt sajt….stb Elkészítése: A tejet egy tk cukorral meglangyosítom és belemorzsolva az élesztőt, pár perc… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!