Anna konyhája

Fahéjas-citromos almaszósz

Hozzávalók: 1 kg alma, ízlés szerint édesítőszer, 1 rúd fahéj, vagy 1 kávéskanál őrölt fahéj, 4-5 db szegfűszeg vagy 1 kk őrölt szegfűszeg, 1 citrom frissen facsart leve, 1 ek étkezési keményítő vagy 1 ek vanília pudingpor, Elkészítése: Az almát meghámozom, a magházát eltávolítom és felkockázom. Annyi vízben felteszem főni, ami éppen ellepi. Fűszerezem fahéjjal… Tovább »

Krémsajtos szendvicskrém snidlinggel és retekkel

      Hozzávalók: 40 dkg házi sajtkrém, 10 db piros retek, 1 csokor snidling, só, színes, őrölt bors, Elkészítése: A krémsajtot sóval, színes borssal ízesítem, majd a felszeletelt piros retket, és a snidlinget hozzákeverem.  Frissen sült kenyérre, vagy ropogós pirított kenyérrel tálalom.... Tovább »

Tartármártás

  Hozzávalók: 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1/2 ek mustár,  1 tk, citromlé, őrölt fehér bors, Elkészítése: A hozzávalókat egy kis tálban simára keverem. A továbbiakban a receptnek megfelelően használom fel.... Tovább »

Vinaigrette mártás

  Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, fél-fél csokor petrezselyem, kapor és metélőhagyma, néhány tárkonylevél, 1 kk méz, 1 kk só, 1 ek tárkonyecet, 4 ek oliva olaj, csipet őrölt bors, Elkészítése: A hozzávaló zöldségeket tisztítás után durvára felvágom, majd aprítóba teszem a többi ízesítővel együtt. Pépesre keverem, majd felhasználásig a hűtőbe teszem. Saláta… Tovább »

Frankfurti zöld mártás

  Hozzávalók: 4 db főtt tojás, só, fehér bors, 2 tk mustár, 1 ek olivaolaj, 2 ek 20 %-os tejföl, 3 szál újhagyma vékonyra felkarikázva, 1/2 fej lila hagyma felapritva, 1 tálca csíra – (nekem lucerna csíra volt ) 1/2 kígyóuborka felaprítva, Elkészítése: A kemény tojások sárgáját, az olajat, a tejfölt, és a mustárt aprítóba… Tovább »

Meggy mártás

  Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy, 1 dl tejszín, 1 ek méz vagy barna cukor, 1 ek liszt, csipet só, 1/2 l meggylé, ha befőtt, akkor annak a leve, Elkészítése: A meggyet kimagozom, megmosom és egy lábasba teszem.  Annyi meggylében felteszem főni, hogy jól ellepje. Ha friss  vagy fagyasztott meggyből készítem, akkor édesítem, ha befőttet… Tovább »

Egres mártás

Hozzávalók: 50 dkg egres vagy piszke, 1 dl tejszín, 1 ek méz vagy barna cukor, 1 ek liszt, csipet só, fél citrom héja és leve, 1 ek vaj, Elkészítése: Az egrest megtisztítom, megmosom és egy lábasba teszem. Édesítem, reszelve vagy egészben hozzáadom a citrom héját, és annyi vízben felteszem főni, hogy éppen ellepje. Mielőtt a… Tovább »

Paradicsom mártás

Hozzávalók: 3 ek liszt, 5 ek olaj, 1 l házi paradicsomlé, csipet só, 2-3 ek cukor vagy édesítőszer. Elkészítése: Egy közepes méretű lábasban felteszem a rántást. Az olajat  kikeverem a liszttel, és aranybarnára pirítom, majd apránként felöntöm paradicsomlével, közben mindig simára kikeverem. Felforralom, közben sózom, édesítem. Húslevesben főtt csirkehússal, főtt burgonya karikákkal , forrón tálalom.... Tovább »

Csirke krokett fokhagyma mártással

    Hozzávalók: 50 dkg főtt csirkemell, 4 ek kukoricapehely, 2-3 ek tejföl, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 tojás, 2 ek tönkölymorzsa, A panírhoz: 2 tojás, 3 ek liszt, 3 ek zsemlemorzsa A kisütéshez olaj Elkészítése: A levesben megfőtt csirkemellet ledarálom. Összedolgozom a kukoricapehellyel, a zsemlemorzsával, hozzáadom a zúzott fokhagymát, a fűszereket. Az egészet… Tovább »

Szecsuáni szezámmagos mártás

  Hozzávalók a mártáshoz: 4-5 újhagyma vékony karikákra szeletelve, 1 ek szezámolaj, 1 ek szezámmag, 2 ek vörösborecet, 3 ek szójamártás, 1 kk bors, 2 kk csípős csiliszósz Elkészítése: A hozzávalókat összekeverem, hűtőbe teszem, és már tálalható is. Ez a mártás része a bundázott csirke pekingi módra receptnek.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!